3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Pamuk üreticisinin prim sevinci

Kuraklık nedeniyle zor günler geçiren Güneydoğu Anadolu Bölgesi çiftçileri, pamuk primlerinin ödenmesi ile rahat bir nefes aldı. Diyarbakır'ın Bismil ve Çınar ilçelerindeki pamuk üreticilerine 2007 yılı ürün primi olarak 35 milyon YTL ödeme yapıldı.


Diyarbakır'ın en geniş tarım alanlarına sahip Bismil ve Çınar ilçelerinde çiftçiler pamuk primlerini almanın sevincini yaşıyor. Çınar Kaymakamı ve Bismil Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, üreticilere toplam 35 milyon YTL ödemede bulunduklarını söyledi. Bu yıl pamuk ekilen alanlarının GPS cihazları ile ölçülüp dijital çekimlerle tespit yapıldığını belirten Kaymakam Tanrıseven, "Bütün tarlalarda, tarım ve kadastro elemanlarınca tek tek yerinde tespit yapıldı. Hakkaniyet ve adalete uygun ölçüm ve bunun sonucunda ödeme yapıldı" şeklinde konuştu.
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun süreç boyunca her türlü desteği verdiğini belirten Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti:


"Bismil Kütlü Pamuk Prim Uygulaması Komisyonu, mahkemelerde ceza alanlar haricinde kalan çiftçilere 23 milyon 500 bin YTL; Çınar Komisyonu ise 11 milyon 500 bin YTL olmak üzere toplam 35 milyon YTL ödemede bulunmasını kararlaştırdı."

KAYMAKAM ÇİFTÇİLERLE GÖRÜŞTÜ
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Bismil Kütlü Pamuk Prim Uygulaması Komisyon Üyeleri ile birlikte ödemelerin yapıldığı Bismil Ziraat Bankası'na giderek, çitçilerle görüştü.


Bismil Ziraat Odası Başkanı Hibetullah Ay, bu yıl ölçüm ve ödemelerin gayet düzenli bir biçimde yapıldığını belirterek, "Başta Kaymakamımız Hasan Tanrıseven olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.
Çiftçiler ise bu yıl Bismil'de prim ödemelerinde herhangi bir aksaklık yaşanmadığını belirterek, Kaymakam Tanrıseven ve Komisyon üyelerine teşekkür ettiler.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 16:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?