3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Parasız hastayı kovdular

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde kuduz olduğu belirlenen kurdun saldırısında yaralanarak Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Abdulhalim Demir, tedavi ücretini ödeyemediği için hastaneden atıldığını iddia etti.


Bismil'in Göksu köyünde 4 gün önce koyun sürüsüne saldıran kurtlar tarafından yüzü parçalanan Abdülhalim Demir (40), DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniğinde tedavi altına alındı.


Olaydan sonra köylüler tarafından öldürülen bir kurdun kuduz çıkması üzerine Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından köylülere kuduz aşısı yapıldı, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de yaralanan koyunları itlaf etti.


Olayda yaralanan ve DÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 4 gün tedavi gören Abdülhalim Demir, tedavi için kendisine bazı masraflar çıkarıldığını ve bunu ödeyemeyeceğini belirtmesi üzerine kovulduğunu ileri sürdü.


Demir, hastanede tedavi görürken kendisinden bin 45 YTL istendiğini söyledi.


Tarlada işçi olarak çalıştığını ve sahip olduğu hayvanların bir kısmının itlaf edildiğini, kalanın da kuduz olayı nedeniyle satılamadığını belirten Demir, şöyle dedi:
“Tıp Fakültesi Hastanesinde bana senet imzalatıldı. Köyde tarlada işçi olarak çalışıyoruz. Para bulamadım. Parayı ödeyemeyecek durumda olduğumu söyleyince başhekim yardımcısı tarafından hastaneden kovulduk. Ben ve kardeşim Mehmet'e hakaretler ederek bizi dışarı atınca köyümüze döndük. Daha sonra Sağlık Müdürlüğü köye ambulans göndererek beni hastaneye götürmek istedi. Ben gitmek istemedim. Çünkü hiç param yok. 'Eğer aynı şey olacaksa burada öleyim daha iyi' dedim. Ancak ısrarla beni ikna ettiler ve yeşil kart çıkarılacağı söylendi.”

SAĞLIK MÜDÜRÜ

İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, hastanın hastaneden ayrıldığını duyar duymaz hemen köye ambulans ve ekip gönderdiklerini belirterek, kuduz nedeniyle tedavi gören bir kişinin tedavisi tamamlanmadan gönderilmesinin çok sakıncalı olduğunu söyledi.


Hastayı tedavisinin tamamlanması konusunda ikna ederek, yeniden Diyarbakır'a getirip Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırdıklarını bildiren Kubat, “Hasta kuduz vakası nedeniyle yatıyor. Hastanın 10 gün gözetim altında kalması gerekiyor. Şu anda kontrol altında. Hem aşı hem de serumunu yaptık. Tedavi sürüyor” dedi.


DÜ Tıp Fakültesi Başhekimliği ise konuyla ilgili bir açıklama yapmayacaklarını bildirdi.


Göksu köyünde 25 Mayıs 2008'de 3 kurt, Abdulhalim Demir'e ait koyun sürüsüne saldırmıştı. Bazı koyunları telef eden ve bazılarını da yaralayan 3 kurttan biri, köylülerin de yardımıyla öldürülmüştü. Alınan numunenin incelemesinde, kurdun kuduz olduğu belirlenmişti.

..
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 13:21:34
Güncelleme :29 Mayıs 2008 Perşembe 13:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?