3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Patlama mağdurları dava açtı

Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı'nda meydana gelen patlamadan zarar görenlerin alacakları tazminat miktarlarının belli olmasının ardından mağdurlar karara itiraz edip İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

12 Eylül 2006'da terör örgütü PKK tarafından Koşuyolu Parkı'nın duvarına bırakılan tahrip gücü yüksek bombanın patlaması üzerine 10 kişi ölmüş, 16 kişi de yaralanmıştı. Diyarbakır Valiliği "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun" çerçevesinde saldırıda ölen her bir şahıs için 18 bin YTL ödeme kararı aldı. Valilik 3 çocuğunu kaybeden, kendisinin de ayağı kesilen Maide Çetinkaya'ya ayrıca 5 bin 920 YTL, 3 kardeşi ile annesini kaybeden, kendisinin de ayağı kesilen Barış Demir'e ise bin 315 YTL ek tazminat verdi. Mağdurların vekilleri, valiliğin öngördüğü tazminat miktarını yeterli görmeyince uyuşmazlık tutanağı imzalandı. Karara tepki gösteren aileler, konuyu idare mahkemesine taşıdı. Diyarbakır Valiliği'nin tazminatlar konusunda verdiği kararı yetersiz bulan mağdurlar, Temmuz ayında dava açtı. Davanın halen devam ettiğini dile getiren Avukat Ömer Halefoğlu, bombalı saldırıda ölenlere ödenen tazminatlar konusunda da İdare Mahkemesi'ne dava açıldığını söyledi. Mahkemenin 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun çerçevesinde en yüksek miktarın verildiğini ve manevi tazminatların dikkate alınmayacağını belirttiğini aktaran Halefoğlu, Danıştay'a temyiz başvurusunda bulunduklarını ifade etti.

Danıştay'dan olumsuz sonuç çıkması halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını dile getiren Halefoğlu, yaralananlar için verilen karara da itiraz edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 15:54:09
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 16:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?