3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Perdeler hiç kapanmasın'

'Perdeler hiç kapanmasın sloganı' ile hareket eden Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, her kesimden vatandaşı tiyatro ile tanıştırmak için seferberlik başlattı.

Diyarbakır'da usta oyuncular tarafından sahnelenen seçkin oyunlar kapalı gişe izleniyor. Son 10 yılın en yüksek seyirci sayısına ulaştıklarını söyleyen Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Şamil Kafkas, "Diyarbakır'da dünyanın hiçbir yerinde olmayan açık sözlü tiyatro seyircisi olması bizde hayranlık uyandırdı" dedi.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından 2007- 2008 tiyatro sezonunda sahnelenen 'Papanın Kaçırıldığı Gün', 'Yedi Kocalı Hürmüz', 'Hastalık Hastası' adlı oyunlar ve Işıl Kasapoğlu'nun yazdığı 'Dünyanın Eski Zamanlarında' adlı çocuk oyunu kapalı gişe oynuyor. Diyarbakır'da her kesimden tiyatro izleyicisi olduğunu belirten Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Şamil Kafkas, "Bölgede tiyatro sanatına olan ilgi her geçen gün artıyor. Yörede dünyanın hiç bir yerinde olmayan açık sözlü tiyatro seyircisi olması bizde hayranlık uyandırıyor. Oyun seçerken beli kriterler aramıyoruz ancak, yerli ve yabancı oyunlarda sığ kimliklere başvurmadan, içinde bulunduğumuz çağ ve dönemin şartlarına uygun, ülkenin, bölgenin sorumluluklarına işaret eden, daha önce sahnelenmemiş oyunları tercih ediyoruz" şeklinde konuştu.

Şamil Kafkas, tiyatro sanatına olan ilginin her geçen gün arttığını ve tiyatronun artık lüks bir sanat olarak görülmediğini kaydederek, ''Biletlerimiz haftalar önce tükeniyor. 350 kişilik salonumuzda zaman zaman yer kalmadığı için birçok seyirci ayakta izleme talebinde bulunduğundan sıkıntı yaşıyoruz. Tiyatro severler oyunlardan 1 hafta önce yer ayırtırsa sorun yaşanmamış olacaktır. İzleyicilerin sıkıntı yaşamaması için biletleri internet üzerinde de satışa çıkardık" dedi.
6. ORHAN ASENA TİYATRO FESTİVALİ YAPILACAK

Yoğun ilgi üzerine Mart ayı içerisinde, 'Papanın Kaçırıldığı Gün', 'Yedi Kocalı Hürmüz', 'Hastalık Hastası' adlı oyunlar ile 'Dünyanın Eski Zamanlarında' isimli çocuk oyunlarının sahneleneceğini ifade eden Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Şamil Kafkas, "Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız ortak çalışma gereği 'Okul Bahçelerinde Tiyatro' projesi kapsamında, Işıl Kasapoğlu'nun yazdığı 'Dünyanın Eski Zamanlarında' adlı çocuk oyunu ilçelerdeki ilköğretim okulları ve liselerde ücretsiz

olarak sahnelenecek. Yine aynı proje kapsamında öğrencilerin yazacağı tiyatro oyunlarının, uygun görülmesi halinde profesyonel anlamda sahnelenmesi için her türlü desteği sunacağız. Amacımız tiyatro oyunlarını halka bütünleştirmek. Bu kapsamda Nisan ayı içerisinde 6. Orhan Asena Tiyatro Festivali'ni düzenleyeceğiz. Bu festival kapsamında seçkin oyunlar yörede sahnelenecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 17:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?