3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Pilotlar fidan dikti

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı personeli, eş ve çocukları ile birlikte fidan dikti.

Fidan dikme törenine Vali Hüseyin Avni Mutlu, 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan, Komutan Yardımcısı Tümgeneral Atilla Özler, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Nihat Kökmen katıldı.

Terörle mücadelede üstün başarılara imza atan, son dönemde artarda sınır ötesi hava harekatlarına katılarak, Kuzey Irak'ta bulunan terör yuvalarına bomba yağdıran pilotlar, aileleri ile birlikte lojmanlarının da yer aldığı yerleşkede eş ve çocukları ile birlikte 2 bin 750 fidan dikti. Fidanların üzerinde diken kişinin kimliğinin bulunduğu bir kart yer aldı.

Fidan dikim törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan, 2. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Atilla Özler, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Nihat Kökmen ile burada görev yapan subay, astsubay ve eşleri ile çocukları katıldı.

Törene katılanlar, havanın yağışlı, zeminin de çamur olması nedeniyle ayaklarına galoş taktı. Tören nedeniyle bir gösteri yapan Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu folklor ekibinin de oyunlarını galoş takarak sergilediği gözlendi.

Törende bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır genelinde olduğu gibi askeri bölgelerde de ağaç dikme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Mutlu, bu yıl Diyarbakır'da dikilen 1 milyon fidanın 30 bininin 2. Hava Kuvvet Komutanlığı yerleşkesine dikildiğini ve bunun da sevindirici olduğunu bildirdi.
2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan da, bugün 2 bin 750 fidan diktiklerini, hedeflerinin bu sayıyı 30 bine çıkarmak olduğunu belirtti.

Bundan böyle Diyarbakır'a tayinle gelen ve tayinle ayrılan her personelin geliş ve gidişlerinde bir fidan dikeceğini ifade eden Korgeneral Arslan, ''Böylece her personel Diyarbakır 2. Hava Komutanlığı'ndaki görev süresi içerisinde asgari 2 fidan dikmiş olacak'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 15:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?