3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

PKK operasyonları sürüyor

PKK terör örgütüne yönelik hava destekli operasyonlar sürerken, Mardin'de teröristlere ait 2 sığınakta yapılan aramada RPG-7 roketatar ve mühimmat ele geçirildi.

Tunceli'de Amonyum nitrat ve fuel oil kullanılarak hazırlanmış 2 patlayıcı madde düzeneği ve Batman'da araziye tuzaklanmış A-4 plastik patlayıcı madde düzenekleri bulunarak imha edildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlara ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denidi:

"Mardin ili Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan iki ayrı sığınak içerisinde; bir adet RPG-7 roketatar, bir adet RPG-7 roketatar mühimmatı, muhtelif yaşam ve sağlık malzemesi ele geçirilmiştir. Tunceli ili Pülümür ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca patika yola tuzaklanmış, 2 ve 3 kilogramlık teneke kutular
içerisinde Amonyum Nitrat ve fuel oil kullanılarak hazırlanmış iki adet patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Bulunan patlayıcı madde düzeneği imha edilirken, Batman ili Hasankeyf ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca araziye tuzaklanmış, 1,5 ve 0,5 kilogramlık A-4 plastik patlayıcı kullanılarak hazırlanmış iki adet patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur."

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliği için operasyonların aralıksız sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?