3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

PKK propagandasına tutuklama

Silvan ilçesinde PKK terör örgütü lehine slogan attıkları ve propaganda yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 14 kişiden 3'ü tutuklandı.

Silvan'da '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında 4 Mart 2008 tarihinde düzenlenen mitingde terör örgütü PKK lehine slogan attıkları ve propaganda yaptıkları ileri sürülen 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan N.Ö, E.B ve İ.B çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak Silvan Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen mitingde slogan atarken ve propaganda yaparken polis kamerasıyla tespit edilen 104 kişiden 14'ü yakalanarak gözaltına alınmıştı. Silvan Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatıyla gözaltına alınan 14 kişi dün ve bugün olmak üzere 2 grup halinde Silvan Adliyesi'ne çıkarıldı. ''Suçu ve suçluyu övmek, silahlı örgüt propagandasını yapmak, suç işlemek ve tahrik etmek'' suçundan tutuklanan ilköğretim 7. sınıf öğrencisi N.Ö, Silvan Lisesi 3. sınıf öğrencisi E.B ve İ.B Silvan Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 11 kişi ise serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?