3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

PKK üyeliğinden yargılanacaklar

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'ndeki fakülte ve yüksekokullarda ana dilde eğitim istemiyle sınıfları zorla boşalttıran, sınıf kapılarını kıran ve öğretim üyelerinin sınıflardaki masa ve sandalyelerine zarar veren 26 kişi düzenlenen operasyonla yakalandı.


Edinilen bilgiye göre üniversitede öğrenci olan 26 kişi terör örgütü PKK'nın "Anadilde Eğitim" istemi nedeniyle yapılacak eylem çağrılarına uyarak bu eylemleri yaptıkları için örgüt üyeliğinden gözaltına alındıkları bildirildi. Geçtiğimiz hafta üniversitede bu eylemleri yapanlardan biri yakalanmış çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Bu eylemlere katılanların tespiti için çalışma yapıldığını ifade eden emniyet güçleri göz altıların devam edeceğini bildirdi. Terör örgütü ve elebaşlarından Murat
Karayılan, anadilde eğitim konusunda eylemler yapılması çağrısı yapmış, bu çağrı PKK'nın internet siteleri ve yayın kuruluşu Roj TV'de yayınlanmıştı. Bugün mahkemeye çıkarılan 26 kişi hakkında örgüt üyeliğinden işlem yapılacağı bildirildi. Polis yetkilileri eyleme yaklaşık 700 kişi katıldığını, bu kişilerin tespit edildiğini ve operasyonların başladığını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 12:19:51
Güncelleme :19 Ekim 2008 Pazar 13:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?