7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

PKK’lı 23 hacker gözaltında

Diyarbakır merkezli 13 ilde düzenlenen PKK operasyonu kapsamında kamunun internet sitelerine saldıran 23 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların Kandil ve Avrupa'dan talimat aldıkları iddia edildi.

Daha önce 13 Mayıs 2008'de çökertilen terör örgütüne ait hacker timi, yeniden yapılandı ve devlete ait 300 internet sitesine saldırdı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün 5 aylık teknik takip çalışması sonucu, Diyarbakır merkez olmak üzere yurt çapında aralarında İstanbul, Hatay, Mersin, Adana ve İzmir'in de bulunduğu 14 ilde düzenlenen operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı.

"Cold Hack Team" (Soğuk Saldırı Ekibi) adıyla 4 ayrı bölümde yapılanan timin; hangi mesajı, hangi siteye, hangi tarihte koyacakları yönünde Kandil ve Avrupa'dan talimat aldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 23 kişi Diyarbakır'a götürülecek. Zanlılardan 8'inin Diyarbakır'da yakalandığı, gözaltına alınan 23 kişiden 5'inin de 18 yaşından küçük olduğu belirtildi.

Operasyonun sürdüğü bildirildi.

Tim nasıl çalışıyor?

Zanlıların geliştirdiği virüsleri e-posta yoluyla kullanıcılara göndererek bilgisayarlara zarar vermek istediği ifade edildi. PKK'nın internet ortamında propaganda çalışmasını da bu kişiler aracılığıyla gerçekleştirdiği anlaşıldı.

Örgüt bu yöntemi daha önce kullanmıştı. Peki sanal saldırı nasıl gerçekleştirildi?

Örgüt hackerleri 'Terörü lanetliyoruz. Herkesi birlik olmaya çağırıyoruz' yazılı olan ve içinde '.pps' (Power Point) sunusu bulunan e-postayı kullanıcılara gönderiyor.

E-postadaki dosya açıldığı zaman tamamen zararsız ve milliyetçi gibi görünen bir Power Point sunusu eşliğinde sözde terör karşıtı resimler ve yazılar çıkıyor.

En sonunda ise bunun PKK tarafından yapıldığını ve tamamen aldatmaca olduğunu içeren Türkiye karşıtı Kürdistan yanlısı bir resimle (bölünmüş Türkiye ve Kürdistan haritası) bütün sistemin çöktüğü, bilgisayardan bütün verilerin silindiği mesajı beliriyor

...
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 12:21:06
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 13:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?