3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

PKK'lı bilgisayar korsanlarına 20 yıl

PKK terör örgütü adına, 720 adet web sitesini 'Hack'ledikleri ileri sürülen 5 sanık hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıkların 'Hack'ledikleri sitelere terör örgütünün propagandasının yapıldığı sayfaları yapıştırdıkları belirtildi.


İddianamede, internet sitelerinde örgüt lehine propaganda amaçlı yayınlar yapıldığı belirtildi.


İnternet sitelerinde PKK terör örgütü adına faaliyet yürütüldüğünün belirlenmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, bu sitelerle bağlantıları olduğu belirlenen şahıslar gözaltına alındı.

Şahısların bilgisayarlarında yapılan incelemede, suça konu faaliyetin yapıldığının tespit edildiği bildirildi.


İddianamede, internet sitelerinin güvenlik duvarlarının açıklarını yakalayarak siteyi etkisiz hale getiren 'Hacker' grubunda sadece yakalanan 5 sanığın yer almadığı, bu sanıklarla birlikte başka kişilerin de bulunduğu kaydedildi.
İddianamede şöyle denildi:


''Üstün bilgisayar bilgisine sahip olan bu şahısların yapmış oldukları bu illegal eylemleri gizlemek ve tespit edilmesini engellemek amacıyla çeşitli şifreleyici, şifre kırıcı, IP karıştırıcı, IP tespiti yapıcı programları rahatlıkla kullanabildikleri tespit edilmiştir. Bu tür örgütsel faaliyetler özellikle internet kafelerde yapılmaktadır. Kafelerde internete bağlı bilgisayarlarda Deep Fereeze programı kullanıldığından, yapılan tüm faaliyetler, bilgisayarın her yeniden açılıp kapanmasında silinmektedir.
İlgili malzemelerin hard disk alanının küçük olmasından ve sürekli dosyaların üzerine başka dosyalar eklendiğinden bilgisayar hard diskindeki silinen verilerin tamamının geri dönüşümü mümkün olmamaktadır.''


İddianamenin son bölümünde, sanıklar V.G., M.T., M.Ç., İ.Ö., H.D.'nin, Türk Ceza Kanunu'nun ''Terör örgütü adına suç işlemek, yardım etmek'', ''Bilişim sisteminde verileri değiştirmek ve sisteme veri yerleştirmek'' ve ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarından 20 yıla kadar hapsi istendi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 18:06:01
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 18:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?