3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

PKK'lıların aileleri cenazeleri istiyor

Şırnak'ın Uludere ilçesinde Ağustos 2007 tarihinde çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen 11 PKK'lı teröristin aileleri cenazelerin teslim edilmesi için İnsan Hakları Derneği'ne başvuruda bulundu.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde Ağustos 2007 tarihinde çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen 11 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirilmişti.

PKK'lıların cenazelerinin teşhisi için ailelerden alınan kan ve saç örnekleri DNA testine gönderilirken bugüne kadar aileler cenazelerini alamadıkları için İnsan Hakları Derneği'ne başvurdu.

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, cenazelerin teşhis edildiğini, gerekli tahlil ve sonuçların yapıldıklarını belirterek, "Başka bölgelerde öldürülen örgüt mensupları teşhis sonrasında ailelerine verilirken Şırnak, Siirt ve Hakkari'de verilmiyor. Bunun o bölgedeki güvenlik güçlerinin aldığı bir karar olduğuna inanıyoruz ve bu bir ihlaldir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 17:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferit adıgüzel IP: 212.175.49.xxx Tarih : 3.07.2008 01:21:01

ben bir d.bakırlı olarak bu duruma çok üzüldüm bizim çoçuklarımız bunları hak etmiyor okumayı hakediyor ve malesef bazı insanlarımız çalışıp eve yardımda bulunmasını istiyor bence bu ailelerin hakkında soruşturma açılması rica olunur ben burda tüm d.bakırlı hemşerilerime seslenmek istiyorum bırakın okusunlar babadan oglula geçmesin devirimiz devir degil artık (okuma şart)