3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

PKK'ya büyük darbe

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından çok sayıda askeri birliğin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, son yılların en büyük Hint keneviri operasyonu gerçekleştirildi.

Lice-Hani ilçelerinde PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda arazi arama ve tarama faaliyeti yapan Mehmetçikler 75 tarlada PKK terör örgütü tarafından ektirildiği tespit edilen 28 milyon 537 bin 29 kök Hint keneviri ile birlikte teröristlerce kullanıdığı değerlendirilen bir barınakta ise 73 kilogram toz esrar maddesi ele geçirdi. Böylelikle PKK'ya ağır bir darbe vurulurken, Hint keneviri bitkisinden elde edilecek esrarın piyasa değerinin yaklaşık 513 milyon 755 bin YTL olduğu öğrenildi.


Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu ile terör örgütü PKK'ya ağır bir darbe vuruldu. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca çok sayıda birliğin katılımıyla terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında Lice İlçesi Çavundur, Gürbeyli, Bağlan, Kabakaya ve Dolunay köylerine yakın bölgede 75 tarlada 24 milyon 412 bin 367 kök Hint keneviri ile birlikte bir teröristlerce de kullanıldığı tahmin edilen barınakta 73 kilogram toz esrar ele geçirilirken, Hani ilçesine bağlı Kabala, Dereli ve Kaledibi köylerinde bulunan tarlalarda 5 milyon 21 bin 662 kök, olmak üzere toplam 28 Milyon 537 bin 29 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Ele geçirilen Hint kenevirleri askerler tarafından yerinde imha edilirken, PKK'nın Diyarbakır'daki uyuşturucu pazarı ise yıkılmış oldu. Bir çok uluslararası raporda ve teslim olan teröristlerin ifadelerinde de finans kaynağı olarak uyuşrucu ticareti yaptığı belirlenen PKK terör örgütü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun bir şekilde icra ettiği sınır ötesi ve yuritçindeki operasyonlarda yediği ağır darbeden sonra bir darbe de uyuşturucu ticaretinden aldı.
Öte taraftan, 28 milyon kök kenevirinin tahmini 560 ton esrar yapımında kullanılmak üzere ekildiği öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 13:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.242.xxx Tarih : 13.06.2008 14:40:13

Tebrıkler Sılahlı Guclerımız Pkk nın maddı kaynaklarını kesmemız lazım kı barınamasın