3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor

Diyarbakır ve Şırnak'ta PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında, Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensuplarınca 2.5 kilo Amonyum Nitrat kullanılarak tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği imha edilirken, Kulp ilçesinde bir adet makineli tüfek ele geçirildi. Şırnak'ta ise örgüte ait sığınakta yapılan aramalarda tuzaklanmış el bombası ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde PKK terör örgütüne yönelik olarak sürdürülen hava destekli operasyonlar aralıksız olarak, büyük kararlılık ve azimle devam ediyor. Bölgede süren operasyonlara ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şırnak ve Diyarbakır'da bulunan tuzaklanmış patlayıcı madde ve el bombasının imha edildiği bildirildi. Bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliği için düzenlenen operasyonlara devam edileceğinin duyurulduğu açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Diyarbakır ili Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış, 2,5 kilogram Amonyum Nitrat kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Bulunan patlayıcı madde düzeneği imha edilmiştir. Diyarbakır ili Kulp ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarına ait bir adet BKC makineli tüfek ele geçirilirken, Şırnak ili Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınak içerisinde; 1 adet tuzaklanmış el bombası ve muhtelif gıda maddesi ele geçirilmiştir."

Aynı operasyon kapsamında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde önceki gün terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınak içerisinde; 700 kilogram Amonyum Nitrat, 1 adet güç kaynağı, muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirilmişti.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 10:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?