3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'na yapılan saldırının ardından bölgede bin askerin katılımıyla başlatılan geniş kapsamlı operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Bordo Bereli ve mavi bereli komandolar ise sıfır noktasında terörist avında. Mehmetçik, teröristlerin saklanabileceği mağaraları didik didik kontrol ederken Kobra ve Süper Kobralar ise gece boyunca bomba yağdırdı.

Şemdinli'de bulunan Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırının ardından güvenlik kuvvetleri, çok sayıda takviye gönderilen bölgeyi kontrol altına aldı. Bölgeye aralarında bordo bereli, mavi bereli komandolar ile ve jandarma özel harekat timlerinin de bulunduğu askerler kaydırıldı. Güvenlik güçleri Bayraktepe bölgesinde yoğun olarak arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Dün geceden itibaren hava yolu ile sevk edilen askerlerle birlikte yaklaşık olarak bin askerin operasyonu sürdürdüğü belirtildi. Operasyonlarda, Aktütün bölgesine yakın mevkilerde askeri birliklerin de güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Kobra ve Süper Kobralar ise gece boyunca zaman zaman sarp kayalık alanlara bomba yağdırdı.

Bölgede detektörle mayın taraması yapan güvenlik güçleri, saldırı sırasında karadan destek gelmesini engellemek amacıyla Aktütün ile Beyyurdu köyleri arasındaki yolda iki ayrı mayın tespit edilip imha edildi. Aktütün bölgesine girişleri yasaklayan güvenlik güçleri, bomba imha ekiplerinin mayınları etkisiz hale getirmesinin ardından akşam saatlerinde köye girişlere izin verdi. Aktütün köyü ve civarında yaklaşık 20 kilometrelik alanda güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, bölgede mayın arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Mayın arama tarama faaliyetlerine destek vermek amacıyla bölgeye 3 adet zırhlı kobra ve 1 adet jammer aracı gönderildi. Zırhlı araçların jammer eşliğinde Aktütün Jandarma Sınır Karakolu çevresindeki operasyonlara katıldığı belirtildi. Havadan sürekli askeri mühimmat taşıyan helikopter hareketliliği devam ederken, bordo bereli ve mavi bereli komandolar, sıfır noktada terörist avındı.

CUDİ'DE OPERASYON

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda tespit edilen terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için dün başlatılan operasyonlar sırasında bir askerin yaralanmasının ardından operasyon genişletildi. Bölgeye 23. Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı'nda görevli Jandarma Özel Harekat Timleri sevk edildi. Helikopterle çatışma bölgesine indirilen özel harekat timleri kaçan teröristleri etkisiz halet getirmek için bölgeyi didik didik kontrol ediyor. Kobralar ise Cudi'deki çatışma bölgesine bomba yağdırdı. Cudi'de başlatılan operasyon devam ediyor.

JETLER BOMBA YAĞDIRDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'na yönelik yapılan hain saldırının ardından yurt içi ve yurt dışındaki teröristlere yönelik operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Saldırıyı yaptıktan sonra Kuzey Irak'a kaçan teröristlerin yapılan teknik takip sonucu yerlerinin belirlenmesinin ardından sabahın ilk ışıkları ile yeni bir hava harekatı yapıldı. Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssünde havalanan F-16 savaş uçukları Avaşin-Basyan kampında tespit edilen terörist hedeflerine bomba yağdırdı. Bölgede operasyonlar devam ederken zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 14:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?