3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Polis adaylarının eğitim heyecanı

Diyarbakır A. Gaffar Okan Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 2008-2009 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir tören düzenlendi.

75. Yıl Spor Salonu'nda yapılan törene Vali Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, D.Ü rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali ve emniyet müdür yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan törende bir konuşma yapan A.Gaffar Okan Polis Meslek Yüksekokulu müdür vekili Ahmet Karagöz, güvenliğin, bireylerin ve devletlerin vazgeçilmez ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Güvenli bir ortamın oluşmasında herkesin sorumluluğu vardır. Günümüzde güvenlik ihtiyacının istenilen düzeyde karşılanması güvenlikten sorumlu bireylerin, eğitimlerini üst düzeyde gerçekleşmesi ile mümkündür. Eğitim, kişinin yetişmesi, gelişmesi, topluma uyum sağlaması bakımından sosyal ve siyasi bir müessesedir. Polislik insan odaklı meslek grubundandır. Toplumsal huzurun sağlanması noktasında nitelikli polisin gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir. Hizmetlerin en iyisine layık olan halkımız, güler yüzlü, içten, kendisini anlayabilen ve yardımcı olan, kimliği ve silahından çok bilgisini ön plana çıkarabilen, insan haklarına saygılı ve her zaman güvenilen bir polis teşkilatı arzulanmaktadır. Hedefimiz, Atatürk ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyetimizi ve üniter devlet yapımızı korumaya kararlı, vatan, millet ve insen sevgisiyle yoğrulmuş, sorumluluk şuuruna sahip, sorunları hukuk devleti ve ilkelerine uygun olarak çözecek polisler yetiştirmektir" dedi.

Konuşmanın ardından A. Gaffar Okan Polis Meslek Yüksek Okulu'nu tanıtan slayt gösterisi büyük ilgi görürken, Güzel Sanatlarda okuyan öğrencilerin verdiği mini konser ise katılanlardan büyük alkış aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 14:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?