3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Polis servisine saldırı: 5 şehit, 19 yaralı

Diyarbakır'da polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 5 polis şehit olurken, 19 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılara kan vermek isteyen yüzlerce polis, hastanelere akın etti.

Diyarbakır Polis Okulu'ndan dönen polis servis aracına yapılan saldırı sonrası yaralılardan 5 polis memuru şehit olurken, yaralanan 19 polis memuru ise Devlet Hastanesi Acil Servisi Diyarbakır Asker Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Yaralıların tedavisi sürerken, polis telsizlerinden sık sık kan verilmesi için anonslar yapıldı. Polis ve askerler kan vermek için hastanalere akın etti.

Öte yandan, saldırganların 3 kişi oldukları ve kırmızı bir araçla kaçtıkları iddia edildi.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne ait servis aracının saldırıya uğraması sonucu 1 polis şehit olurken, en az 8 güvenlik görevlisi yaralandı.

Bugün saat 17.15 sıralarında Diyarbakır-Silvan karayolunda bulunan polis okulundan görevlileri taşıyan servis otosu Aziziye mahallesinden geçerken bir araç tarafından el bombaları atıldı. Bombaların patlaması sonucu 1 kişi olay yerinde şehit olurken, 8 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Olay sonrası bütün yollar trafiğe kapatılırken, polis helikopterleri olay bölgesi üzerinden kaçan saldırganları aradılar. Bölgeye çok sayıda özel tim gönderilirken, 6 kişi gözaltına alındı. Bu arada patlamayan el bombaları için bomba imha uzmanları devreye girdi. Bombalar etkisiz hale getirilirken, yaralılar ambulanslara Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Olay sonrası Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya olay bölgesine gelerek incelemelerde bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 18:29:13
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 14:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bir Polis Oglu IP: 77.57.166.xxx Tarih : 9.10.2008 00:53:49

Öyle bir gün gelsinki,,,bu otobüse saldiran insan olmayan varliklarda Allah tarafindan cezalandirilsin.HERKESIN POLISI KENDI VICDANIDIR.AMA POLIS VICDANI OLMAYANIN KARSISINDADIR.Iste yurdumuzu bölme bahabinda ülkemize zarar vermek isteyenlere ,,, bir gün öyle bir ders verilecekki....??Iste o zaman pismanliklari bile fayda etmeyecek...!!!Ben ve benim gibiler bu ülkenin 0.1 mm sini bile kimseye vermeyecektir.Dilerim ki ALLAH HEPSININ CEZASINI VERECEKTIR.Hepimizin Basi Sagolsun... Bir Polis oglu....( A.B )