3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Polise sığınan çocuklar koruma altında

Sosyal Hizmetler Diyarbakır İl Müdürü Oktay Taş, aileleri tarafından ihmal edilen 4 çocuğun devlet koruması altına alındığını söyledi.

Anne babaları tarafından ihmal edilen en küçüğü 5 aylık en büyüğü 11 yaşındaki çocukların kız yetiştirme yurdu ve çocuk yuvasında 1 aylık acil koruma altına alındığı ifade eden Taş, çocukların sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Aile bireylerine kötü muamelede bulundukları gerekçesiyle 4 çocuğun annesi Ş.A. ile babaları M.A. hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işlem başlatıldığını ifade eden Sosyal Hizmetler İl Müdürü Oktay Taş, şunları söyledi:

"Bağlar ilçesinde ailesi ile birlikte ikamet eden 11 yaşındaki A.A. kucağında henüz ismi dahi konulmamış 5 aylık kardeşiyle Bağlar Polis Merkezi'ne giderek 3 kardeşine bakmak zorunda bırakıldı. Kardeşlerine bakılması için yardım istemesi üzerine polisler çocukları bize getirdiler, biz de bu çocukları 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği bir aylık acil koruma altına aldık. Şu an çocuklarımız, Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası'nda koruma altında. Doktorlar tarafından muayene edildi. Sağlık durumları gayet iyi, her türlü ihtiyaçları burada karşılanmaktadır."

ANNE VE BABAYA PSİKOLOJİK TEDAVİ UYGULANACAK

Anne ve baba arasında yaşanan geçimsizlik nedeniyle çocukların ihmal edildiğini kaydeden Oktay Taş, "Çocuklar bir ay boyunca korumamız altında kalacak ancak bizim için en önemlisi çocukların aile ortamında sağlıklı yetişmeleridir. Bunun için bu zaman diliminde psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları anne ve baba ile iletişime geçerek yaşanan problemin son bulması için çaba sarf edecek. Aile arasında sorunun çözülememesi halinde anne buna rağmen çocuklarına bakmak isterse ekonomik destek sunacağız. Aileye bakım ücreti olarak aylık 440 YTL para yardımı yapacağız. Ancak bizim tek arzumuz bu aileyi dağıtmadan bir arada tutmaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?