3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Provokatör olmak istemiyorlar

Diyarbakır'da PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a fiziksel şiddet uygulandığı iddiasıyla çıkan olaylarda ön saflarda yer alıp polisi taşlayan çocuklar, hata yaptıklarını söyleyerek polise taş atmak değil onlarla oyun oynamak istediklerini belirttiler.

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a tutuklu bulunduğu İmralı Cezaevi'nde fiziksel şiddet uygulandığı iddialarının yayılması üzerine başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde çıkan sokak olaylarında polise taş atan ve yaşları 8 ile 14 arasında değişen çocuklar yaptıkları büyük hatanın sonradan farkına vardıklarını söyledi. Polislere taş atarak gündeme gelen çocuklar PKK yandaşları tarafından kandırılarak polise taş atmaları konusunda yönlendirdiklerini ifade etti. Çıkan olaylarda ön saflarda bulunan çocukların kimisi futbolcu olma hayaliyle mahalle arasında top koştururken kimisi ise ayakkabı boyayarak ailesinin geçimini sağlıyor. Diyarbakır'da çıkan olayların korkusunu halen üstünde taşıyan K.K., avukat olmak istediğini ifade ederek, "İnsanları korumak için avukat olmak istiyorum. Haksızlık olayları olduğu zaman insanları haksızlıklardan korumak istiyorum. Polislere taş atmak yanlış bir olaydır. Oradakiler savaş ediyor. Onların ailesi ölüyor. Bu da bir yanlıştır. Suç bizdedir. Biz yanlışlık yapıyoruz.

Biz önce başlatıyoruz. Onlar da bizi vuruyor. O zaman burada bir haksızlık var. Polisler bize iyi davransınlar. Kimse dükkanlarını kapatmasın. Kimse polislere taş atmasın. Bir çocuk olarak olaylarda çok kortum" dedi.
Olaylar sırasında Diyarbakır sokaklarında olan S.V., büyüyünce doktor olmak istediğini belirterek, "İnsanların hayatlarını kurtarmak istiyorum. Ben çocukların taş atmasını istemem. Çocukların polislere taş atması yanlış bir olaydır. Olaylar olduğunda çok korktum. İnsanlar ölüyor. Benim içimde bir kuşku oluyor. Polislerin çocuklara iyi davranması gerek. Onlarla oyun oynaması gerek. Çünkü polisler çocuklarla oyun oynamazsa çocuklar da polislere taş atmaya devam eder" şeklinde konuştu.

Diyarbakır sokaklarında yaşanan çatışmalı ortamı televizyonlardan takip eden A.S., futbolcu olmak istediğini belirterek, "Ben top oynamayı çok seviyorum. Annemle babamı kurtarmak için futbolcu olacağım. Öğretmen de olmayı istiyorum. Öğretmen olunca çocukları eğiteceğim. Çocuklar da doktor veya öğretmen olur. Ben içlerinde yoktum. Ben taş atmalara karşıyım. Böyle bir olay çıkmasın. Diyarbakır çok kötü oluyor. Herkes Diyarbakır'dan kaçıyor. Bunlar hep haberlerde söyleniyor. Biz böyle yapmayı istemiyoruz. Çocukları kimse taş atmaya zorlamasın" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 23:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GARİP IP: 88.252.72.xxx Tarih : 25.10.2008 07:12:45

YAPMAYIN ÇOCUGUM ÖYLE ŞEY OLURMU SİZİN KANINIZDA BESLENEN VAMPİRLER NE YAPACAK SONRA ONLARI AÇMI BIRAKACAKSINIZ SİZİ İLERİYE HAZIRLIYORLAR SİZ BİLMİYORSUNUZ DEVLETE ÜLKEYE POLİS ASKERE DÜŞMAN ETSİNLERDE DAGA ÇIKMANIZ BASİT SONRA EGİTİMİNİZİ YARIDA BIRAKMAYIN SONRA İMRALIDAKİ ....... VE ONUN DAVULUNU ÇALANLAR AÇ KALIR YAPMAYIN YAVRUM DEVAM EDİN HADİ BAKİMM