3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Refüjde PKK amblemi mi var?

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'nin orta refüje yaptığı düzenlemede çiçeklerle oluşturulan yıldızın terör örgütü PKK'nın amblemini yansıttığı gerekçesiyle inceleme başlattı.

DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde 180 bin adet çiçek ekilirken belediyenin, Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki kaldırım ve cadde düzenlemeleri sırasında orta refüje yıldız şekli yapması söz konusu şeklin terör örgütü PKK'nın amblemi olduğu tartışmalarını başlattı. Emniyet Müdürlüğü, yıldızın PKK terör örgütünü simgeleyen sözde flamalara benzediği ve terör örgütü propagandası yapıldığı gerekçesiyle inceleme başlattı.

İncelemeyi sürdüren Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı öğrenilirken vatandaşlar ise yıldız şeklinin PKK amblemi olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Vatandaşlardan Mehmet Tekin isimli esnaf, çiçeğin hoşgörüyü temsil ettiğini belirterek, "Burada çiçekleri yıldız işareti olduğu için başka bir yere çekmek bence doğru değildir. Bence bu normal bir yıldızdır. Daha önce kimse böyle bir şey bilmiyordu sonra gelip baktılar kameralarla falan bu çiçektir ve bize bir şey çağrıştırmıyor. Bu kadar masraf edip yapmışlar, bunların altında başka bir şey çıkartmak bence yanlıştır. Burada bir hizmet varsa bu hizmete arka çıkmaları lazım. Kalkıp da bu hizmete yok başka bir şeyi çağrıştırıyor, masonların ya da Yahudilerin amblemidir diyenler yanlış düşünüyor. Bence böyle bir şey yok. Bunu halk da görüyor ve takdir ediyorlar. Keşke her yer böyle çiçekler olsaydı. Çiçek hoş gelen bir şeydir çiçeğin her yerde bir yeri vardır, kalkıp burada siyasi bir simgeye çekmesi yanlıştır" dedi.

Mustafa Demirci isimli vatandaş, çiçeği PKK'nın simgesi olarak düşünenlerin olayı yanlış değerlendirdiğini savunarak, "Bence bu çiçekler doğanın güzelliğidir ve doğayı güzelleştiriyor. Bu şekilde yapanlar çiçekleri yıldızdır diye düşünenler bence yanlış düşünüyorlar. Çiçek doğanın güzelliğidir en azından dışarıdan bir insan geldiği zaman şehrin içine girdiği zaman en azından şehrin düzenli olduğunu görür. Bence yıldız PKK'nın simgesidir diyen insanlar yanlış düşünüyorlar. PKK diye düşünenler ve devam edenler yanlış yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 12:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
savaş IP: 88.247.49.xxx Tarih : 5.12.2008 14:06:36

bence alakası yok herşeyide o yöne çekmek gerekmez sadece yıldız işareyi var onun içinse türkiye bayragındada yıldız var bence saçmalıkdan başka bişey değil