3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Rektör adayları belli olmaya başladı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Fikri Canoruç'un 4 yıllık görev süresi bitecek olması nedeniyle Haziran ayında yapılacak seçimler için rektör adayları bir bir açıklanıyor.

Dicle Üniversitesi, rektörlük seçimlerine kilitlendi. Rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç'un 4 yıllık görev süresi bitecek olması nedeniyle Haziran ayında yapılacak olan rektörlük seçimleri için sürpriz isimler var. Rektörlük için ilk adaylığını açıklayan Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Fazıl Erdem'in ardından, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talip Gül de adaylar arasındaki yerini aldı. Önümüzdeki günlerde bazı öğretim üyelerinin de adaylıklarını açıklayacakları rektörlük seçimlerinin büyük çekişmeye sahne olacağı tahmin ediliyor.

Rektörlük için adaylığını ilk açıklayan Prof. Dr. Hüsnü Fazıl Erdem, üniversitelerde başörtüsü yasağına karşı olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın talebi doğrultusunda sivil anayasa hazırlayan 6 kişilik komisyonun üyeleri arasında yer alan Prof. Dr. Erdem, "Herkesi kucaklayan bir üniversite için adayım. Kent ile üniversite arasında olmayan köprüyü kurmak için adaylığımı açıkladım. Üniversitede gruplaşmaların ve kamplaşmaların önüne geçmek ve barış tesis etmek için bu göreve talibim'' dedi.

Rektör adaylarından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talip Gül, üniversiteyi yöneten kişilerin tutum ve davranışları nedeniyle üniversitenin geriye gittiğini savunarak, "Tıp Fakültesi Hastanesi hizmet kalitesi düştüğü için özel sağlık merkezleri ile yarışamaz duruma gelmiştir. Hizmet kalitesini yükseltmek için rektörlüğe adayım" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ilk kurulan üniversitelerin başından gelen Dicle Üniversitesi'ndeki fakültelerde 13 bin öğrenci eğitim görüyor.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 15:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?