3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Rektörlük yarışında bir aday daha

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde Haziran ayında yapılacak olan rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Dicle Üniversitesi'ni GAP'ta tarımın ve sanayinin beyni , Ortadoğu'nun eğitim ve sağlık merkezi yapacağını söyledi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç'un görev süresinin bitecek olması nedeniyle Haziran ayında yapılacak olan rektörlük seçimleri için 7 profesör adaylığını açıklarken, adaylar yapacakları yenilikleri bir bir anlatıyor. Rektör adaylığını resmen açıklayan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, kazanması halinde üniversite öğrencilerini çağdaş bir eğitim öğretim ortamına kavuşturacağını söyledi. Dicle Üniversitesi Alabalık Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, "Eleştiriye açığız, çok vermeye talip olduk, almaya değil. Sihirli değneğimiz yok. Amacımız üniversitemizi üst seviyelere çıkarmaktır. Öğretim görevlileri arasında birlik ve beraberliği sağlayacağım" dedi.

Dicle Üniversitesi'ni, GAP'ta tarımın ve sanayinin beyni, Ortadoğu'nun eğitim ve sağlık merkezi yapacağını ifade eden, Prof. Dr. Saraç, "Üniversite kampüsünde teknopark ve üretim alanları oluşturulması, mühendislik, mimarlık, ziraat ve veteriner fakültelerinin yerel ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde, GAP 'ta daha etkin rol almaları hedeflerimin arasında ilk sıralardadır" şeklinde konuştu.

Seçimlerde öğretim görevlilerin oy kullanırken çok zorlanacağını belirten Prof. Dr. Saraç, "Üniversitenin alanı geniş, çok değerli hocalarımız ve potansiyelimiz var. Bölgeye istihdam katkısı sağlayacağız. Bölgenin sorunlarını çözmeye üniversite ön ayak olmalı. Üniversite proje üretebilir eğitim yuvası olmalı. Köprü ayırıcı değil, bağlayıcı olmalı. Adım atınca kurumlardan yardım isteyeceğiz. Üniversiteyi olması gereken yere getireceğiz. Dedikoduyu çalışarak iş yaparak engelleyeceğiz. Hocalarla kan nakli yapmak istiyoruz. Dicle Üniversitesi'ni cazibe merkezi haline getireceğiz. Dicle Üniversitesi parmakla gösterilmeli. Herkesin önünü bilimsel yönden açacağız. Hedefimiz, desteklemek, itelemek ve ateşlemektir. Hocalarımız özgür düşüncelerini ifade edebileceklerdir. Sorun üreten değil, sorun çözen üniversite olacağız. Yönetim yatay olacak, dikey olmayacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 10:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?