3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Roj Tv davasına devam edildi

Avrupa'da yayın yapan Roj Tv'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e mektup yazdığı iddia edilen 54'ü DTP'li toplam 56 Belediye Başkanının yargılandığı davaya Diyarbakır'da devam edildi. Danimarkalı 33 Belediye Başkanı tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan mektup dava dosyasına konuldu.

Roj TV ile ilgili Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e mektup gönderdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 54'ü Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyesi 56 Belediye Başkanının yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 11 celseye, tutuksuz yargılanan ve aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak ve Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'in de bulunduğu 54'ü DTP üyesi 56 Belediye Başkanı katılmadı. Sanık avukatları, Danimarka'da bulunan 33 Belediye Başkanının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazmış oldukları mektubun dosyaya konulmasını istedi. Okunan mektup dosyaya konulurken, duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını yaptı. Savcı verdiği yeni mütalaasında sanıklardan Hasan Karakaya, Fahrettin Astan ve Nusret Aras haklarında kamu davası açılmışsa da suça konu olan ve Danimarka Başbakanı'na gönderilen mektubun kaleme alınması ve gönderilmesi konusunda haberlerinin olmadığını savunmaları karşısında ve savunmalarının aksinin ispat edilememesine göre 5271 sayılı CMUK'un 223/2-e maddesi gereğince ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini isterken, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak ve Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'in de aralarında bulunduğu 54 Belediye Başkanının "Suçu ve Suçluyu Övmek" suçundan TCK'nın 215. maddesi uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarını, sanıklar hakkında şartların oluşması halinde
TCK'nın 53/1-2-3 maddelerinin tatbikine karar verilmesini talep etti.

Avukatlar verilen mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, müvekkilleriyle görüşüp esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak üzere süre talep etti. Mahkeme heyeti, savcının verdiği mütalaa sonrası esas hakkındaki savunmaların hazırlanması için duruşmayı 15 Nisan 2008 tarihine erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 17:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?