3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Saadet Partisi İl Divan'ı yapıldı

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Prof. Dr. Sacit Günbey, Türkiye'nin refah ve bağımsızlığı için çaba gösteren SP'nin hiç bir egemen güçle irtibatı olmadığını söyledi.


Partisinin Diyarbakır İl Divan Toplantısı'nda konuşan SP GİK üyesi eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, SP'nin milli görüşü temsil ettiği için Türkiye'nin en eski partilerinden biri olduğunu belirterek, "Partimizin en önemli özelliği ülkenin huzur, barış, refah ve bağımsızlığı için çaba göstermesidir. Saadet Partisi millete, kendi inanç ve manevi değerlerine dayanır. Hiçbir egemen güçle irtibatı olmadığı gibi partimizin hiç kimseye diyet borcu yoktur" dedi.


Partililere yönelik yaptığı konuşmada hükümeti İMF ile ilişkiler, özelleştirme uygulamaları ve dış politika konusunda eleştiren Günbey, şunları söyledi:
"Hükümet Türkiye'yi borç batağına saplamıştır. İMF ve Dünya Bankası'na bağımlı hale getirmiştir. Her yıl çiftçinin esnafın cebinden 100 milyar dolar para yurt dışındaki sömürgeci güçlerin kasasına gitmektedir."
Günbey, ülkenin dış politikada ise ABD'ye bağımlı olduğunu savundu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 17:08:02
Güncelleme :24 Ağustos 2008 Pazar 17:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?