3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Sadak'a 1 yıl hapis

Şırnak'ta güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen bir teröristin taziyesinde konuşan kapatılan DEP'in eski Milletvekili Selim Sadak, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya sanık Selim Sadak katılmazken, avukatı Tahir Elçi duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, sanık Selim Sadak hakkında, Şırnak'ta güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen Rojda Nas'ın taziyesinde, "Gençlerin cahil ve aç oldukları için dağlara çıktığını söylerlerdi. Ancak bu böyle değildir. Rojda, Avrupa'da eğitimini almış ve açlık sorunu olmadığı halde (Örgüte) Avrupa'da katılmıştır. Rojda'nın yalnızca özgürlük sorunu vardır. Bir nefes özgürlük için dağlara çıktı" dediği gerekçesiyle dava açıldığını hatırlattı.


Son savunmasını yapan sanık avukatı Tahir Elçi, müvekkilinin eski bir siyasetçi ve bölgede tanınan bir kanaat önderi olarak sorunun çözümü yönünde ve hükümete yönelik fikirlerini beyan ettiğini söyledi. Avukat Elçi, müvekkilinin davaya konu sözleri taziyede seslendirmediğini önceki ifadelerinde belirttiğini öne sürerek, müvekkilinin beraatını istedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra sanık Selim Sadak'ın 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Sanık Sadak'ın duruşmalardaki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 10 aya indirdi.

..
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 13:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?