3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Sağlık Meslek Lisesine yardım

Türkiye Hematoloji Derneği'nin Diyarbakır Temsilcisi Dicle Üniversitesi Hematoloji Derneği, Silvan Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümünde kullanılmak üzere tıbbi malzeme yardımında bulundu.

Türkiye Hematoloji Derneği ile Silvan Sağlık Meslek Lisesi arasında gerçekleştirilen 'Kardeş okul' projesi kapsamda ilk adımın atıldığı belirtildi. Diyarbakır'ın Silvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Çolak, sağlık meslek lisesine yaptığı katkılardan dolayı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklar Uzmanı ve Türkiye Hematoloji Derneği üyesi Prof. Dr. Orhan Ayyıldız'a teşekkür etti. Prof. Dr. Orhan Ayyıldız ise, bundan sonraki süreçte gerek sağlık eğitimi gerek diğer alandaki güncel gelişmeler gerekse eğitim materyalleri ve kurslar düzeyindeki bu ortak çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Amaç öğrencilerimize dünya şartlarında en iyi eğitim ve öğretim ortamını oluşturmak ve materyallerin yararlarını sağlamaktır. Okulu güzelleştirme ve eğitim kalitesini arttırma adına bu çalışmalara devam etmekle şu an İstanbul Acıbadem Hematoloji ile meslek dersleri öğretmenlerine yönelik bir mesleki çalışma projesi üzerine çalışmaktayız. Bu yılki hedefimiz iyi okul projesinde iyi derece almaktır" diye konuştu.

Türkiye Hematoloji Derneği'nin temsilcisi Dicle Üniversitesi Hematoloji Derneği, Silvan Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümüne 5 adet Nazogastrik sonda katater, 5 adet nefes egzersiz cihazı triflo, 5 adet oksijen maskesi, 2 adet buz torbası, 3 adet sürgü, 3 adet plastik ördek, aspirasyon sondası, 10 adet infüzyon seti, 10 adet damla ayar seti, 10 adet üç yollu musluk, alkol, lastikli eldiven hibe etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 12:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?