3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Saldırıya uğrayan personel için tepki

Diyarbakır'da yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte kaldırımlarda artış gösteren işportacılara yönelik yapılan rutin kontroller sırasında 2 zabıta memurunun kesici aletlerle, 5 zabıta memurunun ise kalas ve sopalarla yaralanmasına tepki gösteren Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerini taviz vermeden sürdüreceklerini duyurdu.

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte özellikle ilçenin işlek noktalarında sayılarında artış görülen işportacılara yönelik denetimlerini arttırdı. Yapılan denetimlerle ilgili olarak açıklama yapan Zabıta Müdürlüğü yetkilileri denetimler sırasında 2 zabıta memurunun kesici aletlerle, 5 zabıta memurunun ise kalas ve sopalarla yaralandığını açıkladı.

Kontroller sırasında 1 adet satır, 4 adet bıçak ve çok sayıda kalas ile sopanın ele geçirildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde kent hayatında belediyenin emir ve yasaklarını uygulamak, bu yasaklara uymayanları yasalar çerçevesinde cezalandırmak amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren zabıta ekiplerimize yönelik saldırılar gerçekleşmektedir. Özellikle ilçemizdeki cadde ve kaldırımları işgal eden, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan seyyar satıcılarla mücadelemiz sonucunda 2 arkadaşımız kesici aletlerle, 5 arkadaşımız ise kalas ve sopalarla yaralanmıştır. Bu olaylar sırasında zabıtanın insani refleks gereği, savunmasını almak istemesi istemediğimiz, tasvip etmediğimiz olayların yaşanmasına sebep oluyor. Bu olaylar yaşanırken kentin ve vatandaşların sosyo-ekonomik yapısını ve hayat koşullarını en iyi bilen zabıta teşkilatının halk nezdinde yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Kim ne iş yapmak istiyorsa, kentin nizam ve intizamını bozmayacak şekilde yapmak zorundadır. Zabıta teşkilatımızın amacı, halkımızın yoğun desteği ile daha düzenli bir kent oluşturma çabasından başka bir şey olamaz."

Açıklamada, denetimlerin bundan sonra da taviz vermeden süreceği duyuruldu.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 17:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?