3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Şalvarlı tenisçiler

Uzun yıllar terörle anılan Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde huzur ortamının sağlanması ile birlikte önemli gelişmeler kaydediliyor. Hülya Avşar, Anna Kournikova ve Maria Sharapova gibi ünlü tenisçilere merak saran yöre halkı Kaymakamlık tarafından yaptırılan tenis kortlarında spor yaparak eğleniyor. Yöresel kıyafetler içerisinde erkekler ile tenis maçı yapan genç kızların en büyük hayali, Hülya Avşar ile tenis maçı yapmak. Kaymakam R. Ahmet Özyiğit, Hülya Avşar için tenis turnuvası
hazırlayacaklarını belirterek, ünlü sporcu ve sanatçının taleplerini olumlu karşılaması ile ilçenin imaj sorununun ortadan kalkacağını söyledi.


Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde 2 yıl önce PKK'lı teröristlerce kurulan pusuda şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Şerafettin Şengören anısına yaptırılan ve şehidin adını taşıyan Gençlik Merkezi, gençlerin uğrak merkezi oldu. Hazro Kaymakamı Ahmet Özyiğit'in girişimleri sonucu Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun desteğiyle 500 bin YTL'ye yaptırılan spor kompleksinde en çok ilgiyi tenis kortu görüyor. ''Hazro'da tenis kortu lüks'' diyenlerin düşüncelerini boşa çıkarmak için kendi hazırladığı projeyi hayata geçiren ilçenin genç ve idealist Kaymakamı Ahmet Özyiğit, modern tenis kortunu tamamladıktan sonra genç kızların tenis oynaması için ev ev gezerek aileleri kısa sürede ikna etmeyi başardı. Daha önce erkekler ile tokalaşmayı bile reddeden genç kızlar şimdi karşı cinsleri ile huzur ve güven içerisinde tenis maçı yapıyor.



TÜRKİYE'NİN İLK ŞALVARLI TENİSÇİLERİ
Güvenlik ortamının sağlanması ile birlikte 2 yıldan bu yana terör saldırısının yaşanmadığı 4 bin 500 nüfuslu Hazro ilçesinde sosyal hayatta büyük ilerlemeler sağlanıyor. KÖYDES ve BELDES projeleri kapsamında devlet yatırımlarını en kısa sürede bölgedeki insana ulaştıran Kaymakam Ahmet Özyiğit, dağlık ilçede yeniliklere öncülük edenlerin başından geliyor. Köy ve mezraların alt yapı sorunlarını 1.5 yıllık bir zaman diliminde tamamlayan Özyiğit'in, gençlere kalıcı bir eser bırakmak için tasarladığı Gençlik Merkezi vatandaşların takdirini topluyor. Ellerine raket alan gençler doğruca tenis kortunun yolunu tutuyor. Hülya Avşar, Anna Kournikova ve Maria Sharapova gibi ünlü tenisçilere merak saran yöre halkı Kaymakamlık tarafından yaptırılan tenis kortlarında spor yaparak eğleniyor. Genç kızların yöresel kıyafetler, erkeklerin ise şalvarlı bayramlıklarını giyerek tenis maçı yapmaları dikkat çekiyor. Tenis sporunda henüz yeni olan gençler eğitmenlerin taktiklerini uygulayarak bu zahmetli ve zevkli sporu öğrenmek
için büyük çaba gösteriyorlar.

YÖRE HALKI HÜLYA AVŞAR'I MAÇA DAVET ETTİ
Daha önce kadınların erkekler ile tokalaşmadığı ilçede genç kızların artık erkekler ile tenis maçı oynadığına dikkati çeken Hazro Kaymakamı Özyiğit, "Bayanlarımız spora olağanüstü meraklı. Her gün gelip maçlarını oynayıp evlerine gidiyorlar. Gençlerimizin yöresel kıyafetleri ile tenis oynamaları ayrı bir güzellik. Bölgemiz terörle anılıyor ama öyle değil. Bu bölge spor ile de anılabilir. Şu an huzurlu bir ortamımız var. Türkiye'de tenis sporunun gelişiminde katkısı büyük olan değerli sanatçı ve sporcumuz Hülya Avşar'ı ilçemize davet ediyoruz. Hülya hanım davetimizi kabul edip gelirse kendisine özel bir turnuva hazırlayacağız. Ünlü sanatçıyı Hazro'daki yeniliklere öncülük etmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Yöresel kıyafetleri ile tenis oynayan genç kızlar ise Hülya Avşar'ı Diyarbakır'a davet ederek "Tenis oynamak çok güzel. Daha önce televizyonlarda gördüğümüz sporu yapmak bize büyük keyif veriyor. En büyük hayalimiz Hülya Avşar ile bir gün maç yapmaktır" diye konuştular.

HAZRO TERÖRLE DEĞİL TENİS İLE ANILACAK
Bölgenin artık terörle değil sportif ve kültürel faaliyetler ile gündeme geleceğini belirten Kaymakam Özyiğit, "Sporu sevdirmek ve gençlerin boş zamanlarını daha iyi değerlendirmek için 1.5 yıllık bir emeğin sonucunda bu projeyi hayata geçirdik. Gençlik Merkezimizde bir bütün olarak, voleybol, tenis, basketbol, futbol sahaları ve internet kafeler mevcut. Buraya gelen vatandaşlarımız hem spor yapıyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor. Ben inanıyorum ki buradan önemli sporcular yetiştirilecektir. Projeyi hazırlarken tenis kortunun Hazro gibi bir yerde çok fazla olduğunu söylediler. Tenis artık bizim için lüks değil sonuçta voleybol, basketbol, futbol gibi bir spor. İnsanlarımız farklı anlatılmış. Gençlerimiz tenis oynamak için adeta can atıyor. Açtığım kurslarda 100 kişi tenis öğreniyor. İlçenin gelişmesine büyük katkı sağladı" dedi.

Ünlü sporcu ve sanatçı Hülya Avşar'ın, Hazro Wimbledon tenis turnuvasında yöresel kıyafetler içerisinde Diyarbakırlı kızlar ile tenis maç yapıp yapmayacağı şimdiden merak konusu oldu.

..
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 11:27:28
Güncelleme :29 Haziran 2008 Pazar 13:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?