7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sanatçılardan başkanlara destek

SANATÇILARDAN BAŞKANLARA DESTEK

KCK operasyonu ile gözaltına alınarak tutuklanan Abdullah Demirbaş'ın da aralarında bulunduğu 7 Belediye Başkanı ve siyasetçilere destek amacıyla Diyarbakır'a gelen "Barış için sanat girişimi" üyeleri Sur belediyesini ziyaret ettiler.

Barış için sanat girişimi üyeleri, Sur Belediye Başkan Vekili Bedri Turan'ı makamında ziyaret ederek, tutuklanan Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve siyasetciler için geçmiş olsun dilleklerinde bulundular. 6 aydır bu girişimi başlattıklarını belirten Barış için sanat girişimi üyeleri adına Taner Koçak, "Türkiye'de gerçek barışın sağlanması için uğraşıyoruz. Barış öyle kolay bir şey değil. Bunun bilinciyle yola çıktık. Müzisyen, heykeltıraş, şair, sinemacı ve çok farklı kesimlerden sanatçılar var

aramızda. Bulunduğumuz ortamlarda hep barışı işliyoruz. Barış hepimiz ve Türkiye için çok önemli. Gerçekten barışa çok ihtiyacımız var. Bir taraftan açılım derken öbür taraftan Kürt siyasetçileri gözaltına alarak tutuklamak samimiyet içermiyor aksine ilkel bir anlayıştır. Bu anlayışlar ortadan kalkmadıkça gerçek bir barış sağlanması mümkün değil" diye konuştu.

Bedri Turan da sanatçılara ziyaretleri ve girişimlerinden dolayı tesekkür ederek, "Yalnız bu girişimlerin sözde kalmaması lazım. Türkiye'de gerçek bir barış için her kesimin elini taşın altına koyması gerekir. İşte o zaman Türkiye'de ve bölgemizde gerçek barış sağlanacaktır. Bu girişimlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Bunun devam etmesini istiyoruz" dedi.

SANATÇILARDAN BAŞKANLARA DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 14:09:05
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 18:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?