3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Sanayicilere kredi kolaylığı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Halkbank arasında imzalanan protokolle, DTSO üyelerinin daha az faizle uzun vadeli kredi alabilmelerine imkan sağlandı.

İmzalanan protokolle ilgili bilgi veren DTSO Başkanı Mehmet Kaya, protokol sayesinde Odaya üye sanayicilerin daha uygun imkanlarda kredi alabileceklerini belirterek, "Burada Halk Bankası ile imzalayacağımız protokol sayesinde bize bağlı üyelerimiz daha uygun şartlarda kredi alıp işlerini büyütebilecekler. Kredi imkanı sağlayan Halk Bankası hem düşük faizli hem de uzun vadeli kredi imkanı sağlamakta. Bu protokolün hem bize hem üyelerimize hem de Diyarbakır'a yararlı olacağı kanaatindeyim" dedi.

Halkbank Diyarbakır Müdürü Levent Torusdağ da, DTSO üyelerine uygun şartlarda kredi verdiklerini belirterek, "Protokol kapsamında oda üyelerine 36 ay vadeli 500 bin YTL limitli kredi kullanımı imkanı sağlıyoruz. Faiz oranımız kredilerimize uygulanan orandan binde 2 daha düşük olup yüzde 1.79 olarak belirlendi. Finans destek kredisi ise 3 milyon YTL veya karşılığı euro ile ABD doları olarak belirlenmiştir. Bu kredi 60 ay vadeli olup, eşit taksitlere bölünerek ve ilk 1 yıl ödemesiz olarak verilecektir" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı imzalar atılarak protokol gerçekleştirilirken, DTSO'nun yarın başka bir banka ile daha protokol imzalayacağı öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 14:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?