3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Şantajcı fuhuş çetesine darbe

Diyarbakır'da iş adamlarının özel hayatlarını kamera ile kayıt altına alarak şantaj yaptıkları iddia edilen fuhuş ve uyuşturucu şebekesi çökertildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından eş zamanlı yapılan baskında suç şebekesinin lideri olduğu öne sürülen R.B. ve aralarında kadınların da bulunduğu 14 kişi kıskıvrak yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kadınlar aracılığıyla haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan suç örgütüne büyük darbe indirdi. Kişilerin özel hayatlarının gizliliğini ihlal ederek şantaj yaptıkları, gasp ettikleri söz konusu şahısları tehdit ettikleri, kapkaç, yankesicilik, fuhuşa teşvik ve aracılık yaptıkları, fuhuş yaptıkları ve yaptırdıkları, piyasaya sahte çek sürdükleri, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen organize suç
şebekesine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

ÖRGÜTÜN ŞİFRESİNİ "VAKUM-K" KOD ADLI OPERASYON ÇÖZDÜ

Suç örgütünün deşifre edilmesi ve örgüt mensuplarının yakalanması amacıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından "Vakum - K" kod adı verilen operasyon ile eş zamanlı olarak yapılan baskında çetenin lideri olduğu iddia edilen R.B. isimli şahıs ile birlikte aralarında kadınların da olduğu 14 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahısların ev, işyeri, otomobilleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda suç işlemekte kullandıkları tespit edilen 2 adet fotoğraf makinesi, 2 adet
bilgisayar, 5 adet disket, 16 adet CD, 10 adet cep telefonu, 11 adet sim kart ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şüpheli 14 şahıs, Türk Ceza Kanunu'nun 220. maddesinde tanımlanan ''Suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti kapsamında insanların özel hayatlarının gizliliğini ihlal etmek ve bu yolla şantaj yapmak, tehdit, cebir ve darp yoluyla para istemek, fuhuş yapmak, hırsızlık yapmak ve yaptırtmak, piyasaya sahte çek sürmek, uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarından adli mercilere sevk edildi.

Sağlık kontrolünün ardından Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarılan sanıklar kendilerini görüntülemek isteyen gazetecilere saldırdı.

Suç şebekesi üyesi olduğu iddia edilen T.S. isimli şahsın daha önce babasını öldürmek suçundan ceza aldığı, kamuoyunda 'Rahşan affı' olarak bilinen af ile salıverildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 13:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?