3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Şantiyeden bahçelere zift sızıyor

Diyarbakır Aziziye Mahallesi’nde Karayolları’na ait şantiye duvarından evlere ve bahçelere zift sızıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Daire Başkanlığı’na başvuran mahalle sakinleri tüm canlıları ve doğanın sağlığını tehdit eden bu sızmanın durdurulmasını istedi.

Aziziye Mahallesi sakinlerinden bir grup, Karayolları duvarından bahçelerine ve tüm yerleşim yerlerine sızan zift üzerine Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na başvurarak önlem alınmasını istedi. Mahalle sakinlerinin başvurusu üzerine Çevre Mühendisi Mehmet Bıkkın bir grup personelle söz konusu yerde incelemelerde bulundu. Durumun oldukça vahim olduğuna işaret eden Bıkkın, ziftin toprağa sızdığını ve mahalledekiler başta olmak üzere tüm canlılar ile çevrenin ciddi bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu söyledi. İncelemeleri sonucunda duvardan sızan zifte ilişkin geniş bir rapor hazırlayacaklarını belirten Bıkkın, konuya ilişkin Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Diyarbakır Valiliği ile görüşeceklerini söyledi. Oluşan kirliliğin tüm boyutları ile ortadan kalkması için çeşitli girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Bıkkın, “Kim kirletiyorsa temizler” diyerek özellikle Karayollarını göreve çağırdı.

Mahalle sakinlerinden Abdurrahim Öner, Hasan Oyan şikayette bulunarak, daha önce Karayolları Müdürlüğü’ne defalarca başvurmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirttiler. 22 yıldır bu sorunun birçok yangına neden olduğunu kaydeden mahalle sakinleri, kuyularındaki suyu artık kullanamadıklarını ve ürettikleri meyve ve sebzelerin koktuğuna dikkat çekerek bu ziftten dolayı çocuklarının oyun oynarken çıkan yangından olumsuz etkilendiğini söylediler. Ayrıca ziftin içine batan ördek, tavuk gibi hayvanlarının da koktuğunu ifade eden mahalle sakinleri hayvanlarının hastalandıklarını belirttiler. Bir merdiven aracılığıyla duvarın arka tarafındaki zift göletinin duvarlardan sızıp bahçeye doğru aktığı gözlendi

..
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:20:40
Güncelleme :26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?