3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Sapık kardeşlere müebbet istendi

Diyarbakır'da bir çocuğa tecavüz ederek öldürdüğü ileri sürülen ağabey ve kardeşi hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır'da 9 yaşındaki İ.Ö.'ye tecavüz ettikten sonra canice öldürdükleri iddia edilen O.D. ile ağabeyi B.D hakkındaki iddianamesini tamamlayan Cumhuriyet Savcısı zanlılar hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

Diyarbakır'ın Bağlar Beldesi Körhat Mahallesi'nde yaşayan 9 yaşındaki İ.Ö. 9 Mart'ta kaybolmuş, 5 gün sonra ise cesedi bulunmuştu. Polis olayla ilgili olarak B.D.(18) ve kardeşi O.D.'yi(15) yakalamıştı. O.D., ifadesinde ilköğretim öğrencisi İ.Ö.'yü evine götürerek tecavüz ettiğini kabul etmiş, ancak cinayeti kendisine de 3 gün önce tecavüz ettiğini ileri sürdüğü ağabeyi B.D.'nin işlediğini iddia etmişti.

Zanlı iki kardeşin sorgusunu tamamlayan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tecavüz ve ardından işlenen cinayet ile ilgili soruşturmasını tamamlayarak zanlılar hakkında dava açtı.

Şüpheli kardeşlerin dosyaları yaşları itibariyle ayrılırken Cumhuriyet Savcısı Erkan Yılmaz hazırladığı iddianamede, O.D.'nin maktul İ.Ö.'yü mezarlıkları sulama karşılığında para verme vaadiyle kandırarak evine götürerek tecavüz ettiğini belirti.

İddianamede O.D.'nin tecavüz ettikten sonra işlediği suçun ortaya çıkmasını engellemek ve delilleri gizlemek amacıyla İ.Ö.'yü olay yerinde bulunan telle boğarak öldürdüğü vurgulandı.

Aynı suçla ilgili olarak O.D.'nin ağabeyi B.D. hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtilen iddianamede şöyle denildi:
"Diyarbakır'da 9 Mart'ta İ.Ö. yanında bulunan kardeşi R.Ö. ve amcasının oğlu A.Ö. ile birlikte Körhat Parkı'na oynamaya gittiler. Oyun oynarken bir süre sonra İ.Ö. ve A.Ö. Körhat Mezarlığı'nın önünden geçerken O.D., İ.Ö.'yü ve A.Ö.'yü yanına çağırarak mezarlıkları sulamalarını, bunun karşılığında para vereceğini söyledi."

İddianamede O.D.'nin, A.Ö.'ye para vererek eve gitmesini istediği ancak A.Ö.nün ağabeyi İ.Ö.'ye daha fazla para verme vaadinde bulunarak kalmasını sağladığı kaydedilerek, "O.D. bir süre sonra İ.Ö.'yü evine götürerek tecavüz etti. Daha sonra işlediği suçun ortaya çıkmasını önlemek amacıyla çocuğu olay yerinde bulunan tel ile boğarak öldürdü" denildi.

Suçun, otopsi tutanağı ve delillerle sabit olduğu belirtilen iddianamede şüpheli O.D.'nin Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesi uyarınca müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 19:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?