3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Sayın Öcalan'lı açıklama

Diyarbakır'da Demokratik Özgür Kadın Hareketi ve Yurtsever demokratik Gençlik Meclisinin ortaklaşa düzenlemek istediği Diyarbakır'ın Lice ilçesine yapılacak olan canlı kalkan yürüyüşü iptal edildi. DTP binası önünde açıklama yapan grup terörist başı Öcalan, lehine slogan attı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine sınır ötesi tezkereyi protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen grup, dün meydana gelen olaylar nedeni ile yürüyüşü iptal açıklaması yaptı.

DTP il binası önünde toplanan bin kişilik grup, terör örgütü elebaşı lehine slogan attı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açıklamada polis slogan atılmaması konusunda anons yaptı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi ve Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi adına konuşan Burcu Deniz, Türkiye'nin gerçek gündemi olan demokratikleşme ve adalet, yeniden sınır ötesi operasyon tezkeresi ve milliyetçi otoriter bir siyaset ortamı gibi çözümsüzlükte ısrar eden bir anlayışa bırakıldığı ifade ederek, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bölgemize yapmış olduğu son gezisindeki tüm açıklamaları, savaş konseptini derinleştirmenin dışında bir anlam ifade etmemiştir. Bizler Demokratik Özgür Kadın Hareketi ve Yurtsever demokratik Gençlik Meclisi olarak bugün yapmayı planladığımız Lice yürüyüşümüzü Diyarbakır'da yaşanan son gelişmelerin oluşturduğu sağlıksız ve güvenlik koşulları nedeniyle erteleme ihtiyacı duyduk. Bizler yine operasyon alanlarında olacağız çünkü gerçekleşen operasyonlar her gün biraz daha köylerimizi insansızlaştırma politikalarıyla karşı karşıya bırakmakta" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından grup, sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:01:48
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 16:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?