3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Seçmen kaydı olmayanlara son hafta

Diyarbakır'da seçmen askı listelerinde kaydı olmayanların 5 Aralık Cuma gününe kadar kaydını yapmaları gerektiği bildirildi.

Bunun için İlçe Nüfus Müdürlükleri ile Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemi Şube Müdürlüğü işlem yapmak amacıyla Cumartesi ve Pazar günleri açık olacak.

Diyarbakır'da, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Adres Kayıt Sistemi'ni esas alarak oluşturduğu seçmen listelerinde ismi bulunmayanlar için bir hafta süre tanınıyor.

Askıda bulunan listelerde ismi bulunmayan seçmenlerin oy kullanabilmeleri için bağlı oldukları İlçe Nüfus Müdürlüklerine doğru adresleriyle birlikte 'Adres Kaydı' yapmaları gerekiyor. Seçmenler ve adres kaydı olmayanlar doğru adres bilgisine DİSKİ su faturası aracılığıyla ulaşabilecek. Ulaşamayanlar ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Kent Bilgi Sistemi Şube Müdürlüğü'ne başvurabilecek. Askılardaki listelerde adı bulunmayan seçmenlerin kayıtlarını yaptırabilmeleri için hem Nüfus Müdürlükleri hem de Kent Bilgi Sistemi Şube Müdürlüğü Cumartesi ve Pazar günleri de mesai yapacak. Adres Kayıt Sistemi'nde adı bulunmayanlar 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde oy kullanamayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 12:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?