3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Şehidin anısına Gençlik Merkezi

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde 2 yıl önce PKK'lı teröristlerce kurulan pusuda şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Şerafettin Şengören anısına yaptırılan ve şehidin adını taşıyan Gençlik Merkezi düzenlenen törenle açıldı.


Çavuşlar köyü yakınlarında teröristler tarafından yola kurulan pusuda şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Şerafettin Şengören için yaptırılan Gençlik Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Merkezin açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Cahit Sarsılmaz, Diyarbakır Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman, askeri erkan, şehidin yakınları, kamu kurumlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Mutlu, şehit astsubayın adını taşıyan Gençlik Merkezi'nin açılışını yapmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Vatan şehitlerine minnettardır. Bu yaşanan acıları ortadan kaldıracak olan yegane şey birlik ve beraberliği en üst düzeyde tutmaktır. Ben Çanakkale'den gelen şehidimizin kardeşine başsağlığı diliyor ve mekanı cennet olsun diyorum" dedi

.
Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çanakkale'den gelen şehidin kardeşi Kerim Şengören ve yakınlarına plaket verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra içerisinde okuma kursu, kütüphane, satranç odası, internet odası ve çok amaçlı salon, dışarıda ise voleybol, basketbol, tenis ve halı saha bulunan Şehit Şerafettin Şengören Gençlik Merkezi gezildi. Vali Mutlu, tenis kortunda yerel kıyafetli Rojda isimli bir kızla bir müddet tenis oynadı.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 11:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?