3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Şehir Tiyatroları 'Dullar' ile sezon açtı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Pinochet dönemindeki Şili'de kayıp eşlerini bekleyen kadınları anlatan 'Dullar' adlı oyunu sahneledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezonu Ariel Dorfman'ın 'Dullar' (Kayıplar) adlı oyunuyla açtı. Her Cuma ve Cumartesi günü saat 20.00'de sahnelenecek oyunun prömiyerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve eşi Reyhan Yalçındağ, ilçe Belediye Başkanları, sanayici ve iş adamları örgütlerinin başkanları, kentin kültür ve sanat camiasının önde gelen temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, turistik gezi için Ağrı'dan Diyarbakır'a gelen bir grup üniversite öğrencisi ile çok sayıda kişi katıldı.

Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Gündüz'ün yönettiği 'Dullar' oyununda Pinochet dönemi Şili'sinde gözaltında kayıp erkeklerini bekleyen kadınların gerilimli bekleyişi, birbiriyle ve kadınlık halleriyle yaşadıkları çatışmalar anlatıldı.

Oyunun finalinde ışıklar yandığında izleyicilerin gözyaşlarını sildiği gözlenirken, sahneye davet edilen Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Gündüz izleyenlere teşekkür ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i sahneye davet etti. Baydemir oyunun başrol kahramanı Sofia'yı oynayan Handan Çapanoğlu'na uzun süre sarıldı ve oyunculara tek tek çiçek vererek kutladı. 

"Yüreğimdeki acıyı ve gözlerimden akan gözyaşını saklamıyorum" diyerek sözlerine başlayan Osman Baydemir, "Ben de analar gibi düşünüyorum. Alınıp götürülenler tekrar dönecekler, kapımızı çalacaklar''dedi.

Gözyaşına hakim olamayan Baydemir, ''Hiçbir kadının acı yaşamasına izin vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 15:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?