3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Şehit Ulu'nun ailesine taziye ziyareti

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, geçtiğimiz günlerde polis servisine düzenlenen saldırıda şehit olan sivil memur Vedat Ulu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. İl Valisi Mutlu, yıllardır devam eden bu olayların millete bir şey kazandırmadığını, geriye kalanın kan, gözyaşı, üzüntü, elem ve acı olduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait polis servis aracına geçtiğimiz günlerde düzenlenen saldırıda şehit olan sivil memur Vedat Ulu'nun ailesine taziye ziyareti düzenledi.

Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Karagöz, Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Yahya Uzun ve İl Müftüsü Ali Melek ile birlikte Geyiktepe köyüne giden Vali Mutlu, Ulu'nun yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Taziye çadırında ailenin acılarına ortak olan İl Valisi Mutlu, Vedat Ulu'nun ailesi, kardeşlerine ve tüm yakınlarına, Diyarbakır'a ve bütün millete başsağlığı diledi. Mutlu, "Ateş düştüğü yeri yakıyor" diyerek, "Dün bu tabloyu şehitlerimizin aileleri üzerinde yakından hissettik. Evlatlarını gördük, onlarını acılarını yaşadık. Memurlarımızdan üç tanesinin eşi hamile, bebek bekliyorlar. Onların hallerini gördük. İnşallah hepsi sağlıklı bir şekilde dünyaya gelerek, babalarının isimlerini şerefle anmak üzere bu devlete ve bu millete güzel hizmetler edeceklerdir. Geride kalan bütün evlatlar, eşler, anneler, babalar, yakın dostlar acı içerisinde. Milletimiz de acı içerisinde. Bizde bu acıyı derin bir şekilde paylaşıyoruz. Ancak bu acıyı yaşarken, tabiki şehitlerimizin kanlarının yerde kalmaması, faaillerin yakalanması için gerçekten çok yoğun ve her dakika ve her saniyeyi değerlendiren ciddi bir çalışma sürdürdük ve hala sürdürüyoruz" dedi.

Vali Mutlu, yıllardır devam eden bu olayların millete kazandırdığı hiç bir şey olmadığını ifade ederek, "Bundan sonrada olması mümkün değildir. Geriye kalan kandır, gözyaşıdır, üzüntüdür, elemdir, acıdır. Halbuki insanımızın isteği, ihtiyacı daha huzurlu daha müreffeh bir ülkede kardeşce yaşamaktır ve asırlardır bu mübarek topraklarda, altı ve üstü cennet olan bu güzel vatanda huzurlu bir şekilde yaşamak için gayret sarfediyor. Bu ülkeyi geliştirmek için çaba sarfediyoruz. Ama bizim daha iyi bir noktaya gelmemizi istemeyenlerin maalesef yarattığı bu fitne devam ediyor. Zaman zaman bu acıları yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerdede Bağıvar Beldesi'nde daha yirmi yaşında bir evladımızı toprağa verdik. Ama her yaşadığımız acı bizi biraz daha birbirimize kenetleyecek ve kutsal mücadelemizi milletimize hizmet etme mücadelemizi kardeşliğimize hizmet etme mücadelemizi ve azmimizi kamçılayacaktır.  Rabbim bize bu tür başka acılar yaşatmasın tabii ki dünyada ve ahirette en yüce makam olan şehitlik makamına ulaşmak büyük bir şereftir. Ailesi bu şerefi taşıyacaktır ve nesilden nesile bir şehit ailesi olarak geride bıraktıları devletimize ve milletimize emanettir. Onların evlatları bizim evlatlarımız değerli eşleri bizim bacımız, annesi babası bizim annemiz babamız, kardeşleri kardeşimiz onlara düşen üzerimizdeki görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Umut ediyorum ki, bu güzel şehirde hepimizin ihtiyacı olan sevgiyi büyütme noktasında daha fazla gayret gösterilsin ve bu tür fitne fesat yuvalarına başka bir şekildede tanık olmayalım. Huzurumuz daim olsun diyorum. Hepimizin başı sağolsun şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Allah nur içinde yatırsın" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 17:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?