3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Şehitler törenle uğurlandı

Diyarbakır'da dün düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan 4'ü polis 1'i yardımcı şoför için görev yaptıkları Ali Gaffar Okkan Polis meslek Yüksek Okulu'nda tören düzenlendi.

Sürücü Vedat Ulu, polis memurları Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Ahmet Kılıçarslan ve Turan Karaboğa'nın şehit olduğu dünkü saldırı sonrası bugün sabah saat 08.30'da Diyarbakır Silvan karayolu üzerinde bulunan Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu önünde düzenlenen törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, AK Parti Milletvekilleri Abdurahman Kurt, İhsan Arslan, Ali İhsan Merdanoğlu, Osman Aslan, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, meslektaşları ve şehit aileleri katıldı. Görev yaptıkları Ali Gaffar Okkan polis Meslek Yüksek Okulu önüne ambulanslarla getirilen şehitlerin naaşları hazırlanan masaların üzerine konuldu. Şehit ailelerinin gözyaşlarına hakim olamadığı cenaze töreninde konuşma yapan Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, bu saldırının Diyarbakır'ın imajına ve Türk milletinin kardeşliğine yapıldığını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terörü lanetlediğini ifade ederek,"Zor konuşulacak anlardan birini yaşıyoruz. Şehit ailelerimize şunu ifade etmek istiyorum. Bu 5 şehidimiz mekanları cennet olsun, bunlar şehittir öyledir. Türk milletinin şu anda uğurlarken, hepimizin en derin acıyla uğurladığımız şehitlerdir. Yani sizler tabii aileleri çocukları olarak acı duyuyorsunuz. İnanınki sizin kadar derinden bu acıyı bizde paylaşıyoruz. Şehit olarak gittikleri için teselli budur. Yüksek bir mertebede gidiyorlar. Sizlerde bu şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Biz o emanetin değerini biliriz. O konuda yapmamız gereken her şeyi yaparız. Polis teşkilatına, bütün güvenlik güçlerimize başsağlığı diliyorum. Teşkilatımız köklü büyük bir teşkilattır. Polis teşkilatımız disiplinlidir. Ülkemiz için toplumumuz için fedakarca her zaman canını vermesini bilmiştir. Bu uğurda mücadelesini sürdürmektedir, sürdürecektir. Bu mesleğin içinde ve kaderinde ve kendi anlamı içinde şehitlikte vardır. Terör acımasızdır. Terörü lanetliyoruz. Nerede olursa olsun, kime karşı olursa olsun. Zaten terörün nerede nasıl ortaya çıkacağı kimi vuracağı belli olmuyor. Onun içinde terörle mücadeleyi bugün dünyanın en önemli meselelerinden biri olarak görüyoruz. Biz Türkiye olarak da bütün boyutlarıyla planlayarak kararlı şekilde sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Terörün amacı ülkemizde birliğin, kardeşliğin gelişmesini önlemek, bütünlüğü bozmak ve Türkiye'nin büyümesini engellemek. Türkiye büyüyor, Türkiye güçlü bir ülke oluyor, kardeşlik gelişiyor, Türkiye kalkınıyor. Her bölgemiz bir canlanma içinde, ama birileri bundan rahatsız, bunu istemiyorlar. Türkiye'yi kardeş kavgası içine sokmak istiyorlar. Türkiye'yi tekrar iç huzursuzluklarla gelişmesini engellemek istiyorlar. Türkiye'nin bu yükselişini önlemek istiyorlar. Biz bu konuda ciddi planlı mücadelemizi sürdürüyoruz. Ama vatandaşlarımızda teröristleri çok iyi ayırmalıdır. Biz vatandaşlarımızın değerini biliyoruz. Vatandaşlarımızın da terör konusunda teröristlerle mücadele konusunda daha kararlı bir tutum içinde olmalarını yardımcı olmalarını bekliyoruz.Vatandaşlarımızla teröristleri ayırmalıyız. En önemli husus bu şehitlerimizin bizlere hangi dersi veriyor olmasıdır. Onu iyi anlamak durumundayız" dedi.

Daha sonra İl Müftüsü Ali Melek şehitler için dualar okudu. Okunan dualar sonrası şehitlerin cenazeleri ambulanslara konuldu. Bu sırada şehit aileleri cenazelere dokunmak için çaba sarf ederken, polis memurları şehit ailelerini teselli etti. Ambulanslara konulan cenazeler memleketlerine uğurlanmak üzere Diyarbakır Havaalanı götürülürken, şehit şoför Vedat Ulu'nun Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Geyiktepe köyünde yapılacak tören için Bakanlar ve milletvekilleri de yola çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 12:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?