3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Selzedelerin konutları tamamlanıyor

2006 yılında yaşanan sel felaketinde zarar gören Diyarbakır'ın Çınar ilçe merkezi ve köylerde yaşayan vatandaşlara Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından konut yapılıyor. 

Çınar Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı devam eden 4'er daireden oluşan 11 Blok 2008 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edilecek. 

Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Vecdi Arzu konut inşaatını gezerek incelemelerde bulundular. Kaymakam Tanrıseven, 2008 yılı için ödenek bekleyen afet konutlarının ödenek geldikten sonra yıl içinde tamamlanacağını ve konutların bulunduğu bölgede hastane, okul, yol gibi önemli unsurların tamamlandığını söyledi. Afet konutlarının yapıldığı yerin yeni yerleşime açılan bir bölge olduğunu anlatan Tanrıseven, "Burada gerekli alt yapı çalışmalarını belediye ile birlikte yürütüyoruz, bu yılın sonunda 44 ailemiz modern rahat bir şekilde yapılacak evlerine yerleşecekler. Daha önce gelen yardımları vatandaşlarımıza dağıttık konutlarda teslim edildikten sonra selin yaralarını büyük ölçüde kapatmış olacağız" dedi. 

Çınar Belediye Başkanı Vecdi Arzu ise, konutların yapıldığı bölgede gerekli fizibilite çalışmalarının yapıldığını yol, su gibi alt yapıya yönelik hizmetlerinde hazır hale getirildiğini söyledi. Arzu, 2006 yılında yaşanan sel felaketinin asıl sebebinin Karayollarının yapmış olduğu menfez olduğunu defalarca başvurmalarına rağmen bu yanlışın düzeltilmediğini dile getirdi. Bu tür çalışmaların kurumlar arası koordinasyonla yapılmasına değinen Arzu, 3 can kaybından sonra yeni yapılan menfezin eskisinden 10 kat daha büyük olduğunu oysa daha önce bu çalışma yapılsaydı böyle bir felaketin olmayacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 12:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?