3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Servis şoförlerine seminer

Mercedes Güneydoğu Bölge Bayii Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ tarafından Diyarbakır'da bulunan 300 öğrenci servis şoförüne trafikte yaşadıkları sorunlar ile ilgili seminer verildi.

Diyarbakır'da yaklaşık 300 öğrenci servisi şoförüne, trafikte yaşadıkları sorunlar ve ulaşım ile stres konusunda seminer düzenlendi. Şatopark'ta düzenlenen seminerin oturum başkanlığını Dicle Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim üyesi Remzi Oto yaptı. Seminere Pandora Pirikoloji ve Eğitim Danışmanlık Merkezi Araştırma Görevlisi Emre Ayna, Mercedes Bölge Bayii Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ ile çok sayıda şoför katıldı.

Seminer'de şoförlerin trafikte yaptıkları hal, hareket ve strese neden olacak konular ve bunların çözümleri anlatılırken, seminer'in düzenleme amacını anlatan Mercedes Güneydoğu Bölge Bayii Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, "Ben trafikte seyir halinde iken bir elinde sigara, diğerinde telefon ile araç kullanan bir şoför gördüm ve bu araçta öğrenci servisiydi. Bunun üzerine okul Aile Birlik Başkanları ve Öğrenci Servisi taşımacılığı yapan firmalar ile görüşerek bir seminer düzenleme kararı aldık. Bu seminerdeki asıl amaç şoförlerin trafik psikolojisi üzerinedir. Burada uzmanlarımız tarafından verilecek olan eğitim ile çocuklarımızı taşıyan öğrenci servislerinde bir nebzede olsa sorunların azalmasıdır. Trafik ve ulaşım sorunları ve şoförlerin sorumlulukları üzerinde duracağız. İnanıyorum ki bu seminer sayesinde çocuklarımızı taşıyan servisler daha güvenli hale gelecektir" dedi.

Seminer'e katılan Mehmet Yağmur isimli öğrenci servisi şoförü, seminerin kendisine faydalı olduğunu, bu sayede öğrencilere karşı ve trafikte daha titiz davranacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 15:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?