3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Servis şoförü toprağa verildi

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu servis aracına yapılan silahlı saldırıda şehit olan araç şoförü Vedat Ulu, memleketi Diyarbakır'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'inde katıldığı törende şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı.

Diyarbakır'da polis servis aracına yapılan saldırıda 4 polis memuru ile birlikte şehit olan araç şoförü Vedat Ulu, Diyarbakır'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda şehitler için yapılan törenin ardında Ulu'nun cenazesi ambulans ile Diyarbakır merkeze bağlı Geyiktepe köyüne götürüldü.

Şehit Vedat Ulu'nun baba evi Türk bayrakları ile donatılırken güvenlik güçleri, muhtemel bir olaya karşı köyde geniş güvenlik önlemleri aldı. Şehit Ulu'nun cenazesinin köye ulaşması ile birlikte gözyaşı adeta sel oldu.

Şehidin eşi Ayten ve kız kardeşi Sabriye Ulu tabuta sarılarak baygınlık geçirirken kızı Buket ise gözyaşlarına boğuldu. Şehit şoför Ulu için düzenlenen cenaze namazına Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Eyüp Şeker ve AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri katıldı. Kılınan namazın ardında köy halkı Diyarbakır Müftüsü Ali Melek'in okuduğu dualara eşlik etti.

Şehit Vedat Ulu'nun cenazesi toprağa verilmek üzere köy mezarlığına ambulansla götürüleceği sırada anne Rabia Kürtçe ağıtlar yakarak "Oğlumu benden almayın" şeklinde feryat ederken şehidin kardeşleri Mehmet ve Cengiz Ulu kardeşler ise "Ağabey bizi bırakma" diyerek ağladı.

GÖZALTINA ALINAN 6 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR
Diyarbakır'da dün yapılan silahlı saldırıda 4 polis memuru ile birlikte servis şoförü Vedat Ulu şehit olmuş olayda 18 polis memuru yaralanmıştı. Saldırının ardında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri ve özel hareket timleri kente geceden itibaren operasyon başlattı. Ankara'dan gönderilen uzman ekipler ile ortak yapılan çalışmalar sonucunda saldırıya karıştıkları şüphesiyle 6 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüpheli şahısların Emniyete sorgusu sürerken Mobese güvenlik kayıtları
incelemeye alındı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?