3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Seyyar satıcılar esnafı vurdu

Ergani ilçesinde birçok esnaf, ilçenin neredeyse her yerinde tezgah kuran seyyar satıcılar nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirtti. 

Seyyar satıcıların vergi mükellefi olmadığını ifade eden bir esnaf, "Biz devlete vergi veriyoruz. Buna rağmen yetkililer ne yazık ki ilçede işportacılar yüzünden dönen kayıt dışı ekonomiye göz yumuyor. 

Sattıkları eşyalar çok ucuz olduğu için birçok tüketici alış veriş tercihini seyyar tezgahlardan yana kullanıyor. Ancak ürünler kalitesiz olduğu için tüketicinin değiştirme şansı da yok" dedi. Ekonomik sirkülasyonun sağlanabilmesi için vatandaşların esnaftan alış veriş yapması gerektiğini savunan ilçe esnafı, ilçe dışından gelen seyyar satıcılardan alınan giyim eşyası, ayakkabı, çorap ve elbiseleri değiştirme imkanı olmadığı gibi sorumlusunun da bulunamayacağını ifade ederek, "Vergi dairesi vergi yönünden, diğer kurumlar da kendi açılarından bu kişilere işlem yapabilir. Erganili esnaf vergi ödüyor, İş yeri kirası veriyor. Seyyar satıcıların böyle bir derdi yok. Yetkilileri görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz" dediler. 

Hızlı şehirleşmeyle birlikte ilçenin neredeyse her noktasında kendini gösteren ucuz ve kalitesiz ürün satan işportacı sorunu kangren haline gelmeden neşter vurulması gerektiğini savunan ilçe esnafı, ortaya çıkan çirkin görüntünün bertaraf edilebilmesi için belediyenin belirli bir yerde kalıcı pazar yaparak, işportacı ve seyyar satıcıların buralara taşınması gerektiğini savundu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 17:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?