3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Şiirli, karikatürlü üst geçitler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentlilik bilincini geliştirmek ve temiz bir kent için üstgeçitlere şiirli, karikatürlü uyarı yazıları astı.

Büyükşehir Belediyesi nüfusun yüzde 60’ı kır kökenli olan Diyarbakır’da kentlilik bilincini oluşturmak ve temizlik alışkanlığını yerleştirmek için bölge halkının çok sevdiği Ahmet Arif gibi ozanların şiirinden, Ciwan Haco gibi şarkıcıların sözlerinden, Doğan Güzel gibi karikatüristlerin çizgilerinden yararlanarak uyarıcı billboardlar hazırladı.

Büyükşehir Belediyesi, Ofis Üstgeçide “Kentini sevmek, kendini sevmektir” sözünün yanı sıra ozan Ahmed Arif’in “Seni baharmışsın gibi düşünüyorum / Seni Diyarbekir gibi… / Nelere, nelere baskın gelmez ki… / Seni düşünmenin tadı… / Terk etmedi sevdan beni…” mısralarını yazdı. Belediye, Avrupa’da yaşayan ünlü Kürt müzisyen Ciwan Haco’nun da “Diyarbekîr male min e (Diyarbakır evimdir)” sözü kullandı.

“Halk-Belediye el ele, Temiz Güzel Günlere” sloganının yanı sıra Qırık bant karikatürleriyle bölgede büyük bir beğeni toplayan Doğan Güzel’in çizgileri eşliğinde “Çöplerimizi saat 19.00’da dışarı çıkaralım” uyarısı yapıldı. Karikatürde çizgi film kahramanı Keko, mahalleliye çöpleri tam saat 19.00’da dışarı bırakarak örnek davranış gösteriyor. Bu uyarıyla çöp toplama saatleri dışında çöplerin rastgele zamanlarda dışarı bırakılmasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

 

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 12:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?