3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Silahımı bırakıp kaçtım'

Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 3 terörist, “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlanarak serbest kaldı.


Diyarbakır 4. ve 6. ağır ceza mahkemelerinde görülen 3 ayrı duruşmada, terör örgütü üyeleri, örgüte katılış ve kaçış nedenlerini anlatarak, “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlanmak istediler.


Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık B.Y, savunmasında, Mazlum adındaki bir kişinin propagandası sonucu terör örgütüne katılmaya karar verdiğini belirterek, şunları söyledi: “Mazlum, beni Yüksekova'ya yönlendirdi. Temmuz 2007'de Yüksekova'ya gittim. Beni telefonla aradı. Orada İran Pasajı olarak bilinen yerde beklememi istedi. Orada beklediğim sırada buluştuğum kişiye, 'çimlerin üstü ıslak' dedim, o da beni örgüte götürdü. Bu şifreyi Mazlum'dan öğrendim. O şahıs beni Şemdinli yakınlarında bir köye götürdü. O köyde beni bekleyen bir araca binerek, örgüte katıldım.”


Terör örgütünün Hakurk kampında askeri ve siyasi eğitim aldığını anlatan sanık B.Y, “Kaçmaya karar verdim. İlk girişimimde örgüt üyeleri tarafından yakalandım. Beni hapse attılar. 3.5 ay hapis yattım” dedi.

“AİLEMİ ÖZLEDİM”

Aynı mahkemede yargılanan bir başka terörist Z.A da duruşmada, terör örgütüne yaklaşık 2 yıl önce katıldığını ve örgütte bulunduğu süre içinde herhangi bir silahlı çatışmaya katılmadığını belirterek, “Örgüte katıldığım için pişman oldum. Ailemi özledim. Kaçmaya karar verdikten sonra, bir gece nöbet tutarken, silahımı orada bırakıp kaçtım” diye konuştu.


Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada ise sanık M.D, terör örgütünde kısa bir süre kaldığını daha sonra pişmanlık duyarak örgütten kaçtığını söyledi.


Mahkeme heyeti, haklarında “terör örgütü üyesi olmak” suçundan 10'ar yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar B.Y, Z.A ve M.D'nin herhangi bir suçun işlenmesine iştirak etmeksizin gönüllü olarak örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldukları gerekçesiyle “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlandırılarak serbest bırakılmalarına karar verdi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 13:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?