3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan Barajı son aşamaya geldi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Silvan Barajı'nın son aşama geldiğini belirtti. Milletvekili Arslan, memleketi Silvan'ın kalkınmasından, tarım politikaları ve sosyal güvenceye kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Usulsüzlük ve yolsuzluğun hissedildiği her kurum ve olayın üzerine gittiklerini söyleyen Arslan, yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ortaya çıkmasında basına büyük görevler düştüğünü ifade etti. Arslan, "Yapmak istediğimiz işlerin kaygısıyla, vatandaşa verdiğimiz taahhütleri yerine getirmek için gerektiği zaman hükümetimizi de eleştiriyoruz. Özeleştirimizi de yapıyoruz. Aslında Türkiye'de yeni bir anlayıştır bu. Parti olarak, partinin bireyleri olarak kendimizi de eleştiriyoruz. Vatandaş artık her şeyin farkında. Ne isteyeceğini çok iyi biliyor" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın yoğun girişmeleri sonucu, yatırım programına alınan Silvan Baraj'ında son aşamaya gelindi. Proje kapsamında yer alan baraj ve elektrik santrali ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde binlerce insana sağlayacağı istihdam ve tarım açısından büyük önem taşıyan Silvan Barajı projesinde son aşamaya gelindiği, bir süre önce start verilerek yatırım programına alınan proje ile ilgili çalışmaların, aralıksız olarak devam ettiği ve çalışmalar kapsamında baraj ve elektrik santral ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.

Silvan Barajı projesinin hayata geçirilmesi için Ankara'da yoğun çaba sarf ettiğini belirten AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Silvan Barajı projesi çerçevesinde baraj ve elektrik santral ihalelerinin önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi. Projenin gerek istihdam gerekse tarım yönünden çok büyük önem taşıdığını belirten Arslan, "Silvan Barajı projesi bölgemiz açısından çok önemli bir projedir. Bu projeye start verilmesi için çok çaba sarf ettik. Hükümetimiz de bölgenin kurtuluşu olan bu projeye olumlu baktı ve start verilerek bugün son aşamaya gelinmiştir. Alt yapı çalışmaları da tamamlanmıştır. Bugünlerde ise proje kapsamında baraj ve elektrik santral ihalesi gerçekleşecektir. Projenin takipçisiyiz. Boş bıraktığımız yok. Bu proje hayata geçirilecektir" dedi.

Proje özellikle bölgede yaşanan işsizlik probleminin çözümüne, bölgelerarası farklılıkların giderilmesine ve köyden kente göçün azalmasına katkı sağlayacağını belirten Arslan, "Şu an için sulama ikinci plana alındı. Baraj ve elektrik santral ihalesi Mart veya Nisan ayı içinde yapılacak. 8 Milyar dolara mal olacak bu proje, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında tarımsal arazilerin sulama alanına girecek. Barajın başlaması ve bitmesiyle birlikte 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. Barajın bitmesiyle tarımsal alanda yine 10 bin kişi faydalanacak. Bu yönde gerekli adımlar atılmıştır. Bölge için büyük önem arz eden bu proje olmazsa olmazların başında gelmektedir. Çalışmaların aralıksız olarak yürütülmesi, herhangi bir aksaklığın olmaması için takipçisiyim. Bu proje boş bırakılmayacak" şeklinde konuştu.

Ortadoğu ve Akdeniz otoyolunun da önemli bir proje olduğunu vurgulayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, ''Bu projeyle ilgili çalışmalar devam etmektedir. Silvan-Diyarbakır arası otoyol genişletme çalışmaları start aldı. Çalışmaları 2008 yılı sonlarına doğru bitirmeyi hedeflemekteyiz. Bu çalışmalar bittikten sonra Silvan-Diyarbakır otoyolu, taşımacılık ve ulaşım yönünde güvenli bir yol güzergahı olacaktır. Sosyal güvencesi olmayan ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilerek bu vatandaşlarımıza gerekli yardımlar yapılmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 15:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?