3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan Belediye çalışanlarına seminer

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) tarafından Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi çalışanlarına yönelik seminer düzenlendi.

Silvan Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 2 günlük seminerde, belediye çalışanlarına, 'İletişim, halkla ilişkiler, belediye mevzuatı ve çalışmalarda etik kurallar' konuları hakkında bilgi verildi.

Seminerde, GABB Eğitim Başkanı Abdulmenaf Şeker ile Sosyolog Aslan Özdemir birer konuşma yaptılar. Belediye Meclis üyeleri ile belediye hizmet müdürlerinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, "Bu anlamlı çalışmanın hepimize büyük hizmet vereceğini düşünüyorum. Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği her alanda yürüttüğü başarılı hizmetleriyle bölge belediyelerinin sosyal, kültürel, teknik ve ekonomik anlamdaki sorunlarını çözecek plan ve programlar hazırlamış, süreç içerisinde doğan ihtiyaçlarını karşılayacak politikalar ve çözüm yolları üretmiştir. Herkesin herkesten şikayetçi olduğu bir toplumda çözüm üretilemez. Sorun nasıl çözülür mantığı ile hareket edersek, o zaman sorun çözülür. Bu konuda sabırlı olmak gerekir. Sosyolojik sorunlar hemen çözülmez. Hemen bir kanun çıkaralım, bir teklif meclise sunalım, bunu uygulamaya koyalım demekle olmuyor. Eğitim iki uçludur. Eğitimi veren vardır ve eğitimi alanlar vardır. Alınan eğitimlerde hemen uygulamaya konulmalıdır. Dinleyici kendini iyi motive etmişse, aldığı bilgiyi hemen kullanabilir" dedi.

Daha sonra söz alan GABB Eğitim Başkanı Abdulmenaf Şeker ise olumlu tavır ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şeker, "Profesyonel olmak, eğer olumlu tavırlardan kaynaklanırsa, çok daha kolaydır. Sizin de profesyonel açıdan kendi güçlü ve zayıf yönleriniz üzerinde durmanız ve zayıf yönlerinizi geliştirme konusunda olumlu bir yaklaşım benimsemeyi düşünmeniz lazım. Vizyon sahibi olmak, nereye gittiğinizi bilmeyi ve bunu başka insanlara da esin verecek şekilde aktara bilmeyi içerir. Her süreçte olumlu davrandığınızda ilerleme yolunda daha etkili yollar bulmanıza yarar" şeklinde konuştu.

Sosyolog Aslan Özdemir ise ''Çalışmalarımızı Klasik belediye anlayışı ile yapmamalıyız'' diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Halkla ilişkiler çok önemlidir. Çünkü yerel yönetimleri halk seçer. Çalışmalarımızı yaparken halkın görüş ve düşüncelerini almalıyız. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmeliyiz. Klasik belediyecilikte ise 'Ben hizmetimi yaparım. Halk isterse beğenir, isterse beğenmez, o beni ilgilendirmez' mantığı vardır. Bir de seçim dönemlerine yakın süreçlerde çalışma yaparlar. Bu tür anlayışlar yanlıştır. Halkla ilişkiler halkı inandırma sanatıdır. Silvan'da oturan herkes hedef kitlemizdir. Verilen hizmet ve çalışmalar sürekli olmalıdır. Çalışmalar yapılırken halk ile işbirliği yapılmalı ve görüş ile düşünceleri alınmalıdır. Hiçbir çaba yürütmeden olumsuzu olumluya çeviremezsiniz. Halk ile yönetim arasındaki iletişim sürekli olmalıdır. İnsanlar belediye ile istedikleri zaman iletişim kurabilmelidir. Ne yaparsanız halkın görüş ve düşünceleri içinde olmalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?