3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan Devlet Hastanesinde soruşturma

Silvan İlçesi Devlet Hastanesi Başhekimi, Başhekim yardımcısı, müdür yardımcısı ve şoförleri hakkında geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasına ambulans gönderilemediği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Geçtiğimiz günlerde bir toplantı için Silvan'a gelen Diyarbakır İl Genel Meclisi üyeleri Metin Güneşli, Pirozhan Doğrul ve sürücü Mehmet Erdoğan, Silvan-Diyarbakır yolunun 6. kilometresinde trafik kazası geçirmişlerdi.

Kaza sonrası Silvan Devlet Hastanesi'nin ambulansları arızalı olduğu gerekçesiyle Hazro Devlet Hastanesi'nden ambulansın gelmesiyle yaralılar Diyarbakır'a sevk edilmişti. Söz konusu kazada ambulansların arızalı olmasında ihmalleri bulunduğu ileri sürülen Silvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Apaçık, 112 Acil Servis'ten sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Can Ensarioğlu, ambulanslardan sorumlu Müdür Yardımcısı Ramazan Buylakutluyurga, Hastane baş şoförü Veysi Altundere ve aynı gün nöbetçi olan şoför Cebrail Kılıç hakkında 4483 sayılı yasa ve 657 sayılı yasa gereğince Silvan Kaymakamlığı tarafından ön inceleme ve disiplin soruşturması başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?