3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan il olma yolunda

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, ilçe eşrafına iftar yemeği verdi. Kaymakam Beyru yemekte ''Silvan'ın önü açılmış ve il olma statüsüne girmiştir' şeklinde konuştu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde verilen iftar yemeğinde Kaymakam Veysel Beyru, Garnizon Komutanı Semih Okyar, İl Genel Meclis Başkanı Kerem Duruk, İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Karadeniz, Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Güven, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Emre Başatlı, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda Silvanlı katıldı.

İftar yemeğinden sonra Silvan Kaymakamlığı çalışmaları ile ilgili slayt gösterimi yapıldı. Silvan halkının bir araya gelerek kaynaşması için mübarek Ramazan ayı münasebetiyle iftar yemeği verdiğini söyleyen Kaymakam Beyru, "Gönül isterdi ki her zaman böyle beraber olalım. En azından Ramazan'da da olsa bir araya gelebiliyoruz. Şu an Silvan'ın önü açılmış ve il olma statüsüne girmiştir. Bunun için gereken bütün çabayı gösteriyoruz. Silvan'a yapılan duble yolun bitmesiyle ve yaptığımız yüksek okul çalışmasında okulumuzu da faaliyete koyduğumuz zaman altyapı çalışmaları bittiğinde, Silvan'da hiçbir eksiğimiz kalmayacak. Şu an Silvan diğer ilçelerle yarışmaktadır. Bu yıl sadece bir yılda 139 öğrencimiz ÖSS'yi kazandı. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayı ikiye-üçe katlanır. 300 öğrenci üniversiteye yerleşmiş olacağız. Silvan'a yüksek okulun gelmesi için bütün çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürmektedir. Silvan-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan 30 dönümlük boş arazi Kutbettin Çapan tarafından yüksek okul yapılması için bağışlandı. 15 trilyon ödenekle Silvan'a 100 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılacaktır. Biz şu an yapılacak olan 100 yataklı devlet hastanesi için hayırsever vatandaşlarımızdan 30 dönümlük arazi bağışlamalarını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 11:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?