3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan sokaklarında Hacivat-Karagöz

Silvan İlçe Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte Ankara Gölge Oyuncuları isimli kukla tiyatro grubu tarafından 'Hacivat Karagöz' oyunu sahnelendi.

Ankara Gölge Tiyatrosu oyuncuları tarafından Silvanlı çocuklara yönelik yapılan kukla gösterisi, büyük ilgi ile karşılandı. Gezici tiyatro doğaçlama ile başlayan ısınma hareketlerine kukla oyunu ile devam etti. 10 mahallede gece saatlerine kadar devam tiyatro gösterileri ile Silvanlı çocuklar ilk kez Hacivat Karagöz oyunu izledi. Kukla tiyatrodan sonra başlayan illüzyon gösterisini çocuklar, şaşkınlık ve merak içinde takip etti. Gezici tiyatro ekibi gösterilerini Mescit, Tekel, Konak, Bağlar, Feridun, Selahattin, Bahçeli Evler, Yenişehir, Kale, Cami mahallelerinde sahneleyerek tamamladı. Ankara Gölge Oyuncuları Sanat Yönetmeni İsmail Sivaslı, "Gezici tiyatro fikrimiz hep vardı. Ancak şimdi yaptığımız otobüs tiyatrosu fikri bir anda oluşunca gördüğünüz otobüsü aldık. İçini anfi tiyatro sahnesi haline getirdik. Gezici tiyatro fikrimizi hayata geçirdik. Afiş olarak kullandığımız insan gölgesi nedeniyle ismimizi 'Ankara Gölge Tiyatrosu' yaptık. Politik tiyatro yapan bir tiyatro grubuyuz. Politik durgunluk nedeniyle büyüklere yönelmek yerine çocuklara yöneldik. Seyirci kitlemiz çocuklar. Kukla oyunu ve illüzyon gösterileri yapıyoruz. Bölgeye bir turne düşündük. Bölge belediyelerine turne düşüncemizi ilettik. Silvan Belediyesi bize bu konuda bekletmeden yanıt verdi. Silvan Belediye Başkanı'na bu nedenle teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, "Göreve geldiğimizden bu yana Silvan halkının birçok sorununa çözüm getirdik. Hizmeti yalnızca yaptığımız alt yapı çalışmalarıyla sınırlamadık. Bu sorunların ciddiyetini görerek çözüm üretirken, Silvan halkının kültürel ihtiyaçlarını da göz ardı etmedik. Kadın ve gençlerimizin sosyal gelişimleri için gerekli sosyal ortamı hazırladık. Sosyal gelişimin kültürel gelişlimle iç içe olduğunu görerek, sanat atölyeleri açtık. Düzenli festivaller düzenleyerek ilçemizde festival geleneği oluşturduk. Çocuklarımızın geleceğimiz olduğu gerçeğinin sözde kalmaması için onlara kültürel ortamlar sunduk. Davetimiz üzerine Silvan'a gelen ve çocuklarımıza gösteri sunan Ankara Gölge Tiyatro Oyuncuları da bu hizmetlerimizin bir devamı niteliğindedir. Bundan sonra da ilçe halkımızın kültürel ihtiyaçlarını vereceğimiz kültürel hizmetler ile karşılamayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 10:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?