3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan yolunda çalışmalar hızladı

Hükümetin "Türkiye'nin Her Tarafı Duble Yol" projesi kapsamında Silvan-Diyarbakır karayolunda başlatılan duble yol çalışmaları hızlandırıldı.

Diyarbakır'ın Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, hükümetin "Türkiye'nin Her Tarafı Duble Yol" projesi kapsamında başlatılan Silvan-Diyarbakır arası duble yol çalışmalarını denetledi. Kaymakam Beyru, duble yol çalışmaları hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Kırsal Kalkınma ve Uygulama Daire Başkanı Muharrem Filiz'den bilgi aldı. Filiz, "Silvan duble yol çalışmaları için Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun talimatlarıyla Köy Hizmetleri'ne ait tüm araçlar Silvan-Diyarbakır duble yol çalışmalarına tahsis edildi. Çalışmalarımız 36 kamyon, 6 greyder, 6 loder, 3 dozer, 2 eksvatör ve 4 silindir ile 200 personelimizle hızlı bir şekilde devam etmektedir" dedi.

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, proje kapsamında Silvan-Diyarbakır arasında yapılacak duble yol için çalışmalara ilçenin çıkışından başlandığını belirterek, "İlçemizin en büyük ihtiyaçlarının başında gelen duble yol, bölge Milletvekillerimiz ve Valimizin talimatları doğrultusunda, Silvan'dan Bingöl yol ayırımına kadar olacak. Duble yolun ilk ayağı ilçemizin şehir girişinde başlatılmıştır. Silvan-Diyarbakır arası duble yol projesi altyapı çalışmaları 2008 yılının son aylarında tamamlanarak, hazır hale getirilecek. 2009 yılında ise asfaltlama çalışmaları yapılacaktır. Biz de bu çalışmalarda görev alan arkadaşlarımızı moral ve motivasyon sağlamak için sık sık ziyaret ediyoruz. Daha önce Bismil, Derik, Çınar ve Bismil-Diyarbakır duble yol çalışmalarında görev yapan tüm personel şu anda Silvan-Diyarbakır duble yol çalışmalarını yapmaktadırlar. Silvan halkının beklediği, bu hizmeti sunmaktan mutluyuz. Yol boyunca bulunan eğim, tepe ve virajlar düşünülerek karayolları standartları nasılsa öyle yapılacaktır. Bu çalışmalara Kaymakamlık olarak destek olacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?